Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier SPOT på uddannelserne
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier | februar 2021

 
 
 
 

Lars Salling tog et kort AMU-kursus, blev derigennem tilbudt et læseløft og er nu i gang med en faglig uddannelse som teknisk isolatør. 

 

 

Lad AMU komme på banen

Vi står alle i en historisk sundhedskrise. Den koster jobs, giver aktivitetsnedgang og skaber økonomisk usikkerhed. Samtidig kalder klimakrisen på handling og grøn omstilling. Fælles for udfordringerne er, at de kræver store strukturelle ændringer, nytænkning og ikke mindst opkvalificering af arbejdsstyrken – det sidste både kan og skal AMU hjælpe til med.

Store strukturelle udfordringer og markante ændringer i vores måde at leve på ændrer også arbejdsmarkedet. Og allerede nu efterspørger virksomheder opkvalificeret arbejdskraft, og det kræver efteruddannelse og opkvalificering af både faglærte og ufaglærte. 
AMU både kan og bør være en afgørende brik, når vi som samfund skal styrke og omstille arbejdsstyrken og komme godt gennem de aktuelle kriser. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) peger på tre centrale indsatsområder, man bør have særligt fokus på, hvis det skal lykkes.


Læs mere 

 

 

"Man skal ha' papir på alt nu om stunder"

På AMU SYD oplever man ofte, at kursister melder sig fx til et bus- eller lastbilkørekort, og når kurset går i gang, bliver det tydeligt, at kursisten har så store læseudfordringer, at kurset ikke kan gennemføres på normal vis. Men der er hjælp at hente gennem AMU-kurser, så de basale kompetencer kan komme på plads. 

- Vi møder ofte kursister, der har så store udfordringer med at læse og skrive, at de ikke kan gennemføre et kursus. Men langt de fleste kan hjælpes og komme videre, og det har vi gode erfaringer med, fortæller Ole Møller, der er salgs- og marketingschef på AMU SYD. 


Læs artiklen

 

 

Opkvalificering er nøglen til grøn omstilling

Løbende kompetenceudvikling og opkvalificering af faglærte er afgørende for den grønne omstilling.

Der er bred enighed om, at der er brug for nye kompetencer og ekspertiser, hvis den grønne omstilling skal speedes op, - og her bliver VVS-energispecialisterne og el-installatørerne nogle af klimaheltene. De gør en konkret og markant positiv forskel i Co2 regnskabet med deres indsats og viden om fremtidens energiformer. 
Ny viden og opkvalificering af både faglærte og ufaglærte er afgørende vigtig for den grønne omstilling. Og lysten til at blive opkvalificeret mærkes tydeligt blandt andet på TEC Gladsaxe, hvor der er stor efterspørgsel på AMU-kurser inden for VVS og Køleteknik. 


Læs artiklen

 

 

Corona koster jobs, men gi’r også tid til uddannelse

Coronakrisen sætter sine tydelige spor i mange brancher, men rejse- og luftfartsbranchen er særligt hårdt ramt. I Aalborg Lufthavn har krisen desværre betydet farvel til godt 90 medarbejdere. Mange skal skifte spor og over i andre brancher. Men aktivitetsnedgangen giver også lufthavnen mulighed for at efteruddanne de medarbejdere, der er tilbage.

Covid-19 udfordrer alle, og mange virksomheder er desværre nødt til at afskedige medarbejdere. Men en del virksomheder griber også chancen og udnytter den stille periode til at opkvalificere medarbejderne. Det mærker man blandt andet på Aalborg Handelsskole, hvor efterspørgslen på AMU-kurser er høj.


Læs artiklen

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev