Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier SPOT på uddannelserne
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier | december 2020

 
 
 
 

Mette Gade Jørgensen er frisør og indehaver af salon HairTrends i Hammel. Hun har tre elever, og mener man som arbjdsgiver har et ansvar for at lære fra sig og føre faget videre.

 

 

En lærling skal komme til tiden

Mængden af ordrer og elevernes lyst til at lære er afgørende faktorer for, at virksomhederne ansætter lærlinge og elever. Og så skal de være mødestabile, fremgår det af analyse gennemført af DEG med besvarelser fra 4.000 virksomheder.

Der skal være arbejdsopgaver nok og så skal kollegerne kunne regne med, at eleven eller lærlingen både møder op og viser initiativ. Ellers vil mange virksomheder ikke påtage sig et uddannelsesansvar. En del arbejdsgivere afstår fra at ansætte, fordi de har oplevet, at tidligere lærlinge ikke kunne leve op til de grundlæggende forudsætninger. Den gode elev eller lærling er nemlig mødestabil, samarbejdsvillig og arbejdsom. Og efter virksomhedernes mening er det egenskaber, eleverne skal have lært hjemmefra og i grundskolen. 


Læs mere

 

 

"Kemien skal passe, når jeg ansætter en elev"

Frisør Hair Trends er en af de virksomheder, der har deltaget i praktikpladsundersøgelsen. Salonen har 12 ansatte heraf tre elever - og to afdelinger, en i Hammel og en i Hinnerup.

Indehaver og frisør, Mette Gade Jørgensen, er ikke i tvivl om, hvad der afgør, hvem hun ansætter som ny elev.

- Det er kemien og min mavefornemmelse. Jeg skal kunne mærke ansøgerens interesse for faget i min krop. Det er vigtigt, at de har gejst og er nysgerrige. Deres faglige niveau er ikke afgørende, vi skal nok lære dem det, de skal kunne, siger hun


Læs artiklen

 

 

 
 
 
 
 
 
 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier  -  Ny Vestergade 17, 2. sal  -  1471 København K
Tlf.: 333 77 888

 
 
Frameld nyhedsbrev