Del

På Syddansk Erhvervsskole uddanner man forældre

På Syddansk Erhvervsskole målretter man nu kommunikationen mod forældrene. Det sker i erkendelse af, at de unge ser forældrene som naturlige sparringspartnere, når der skal vælges ungdomsuddannelse.

 

- Vi går direkte efter forældrene, fortæller Lars Havelund, kommunikationschef på Syddansk Erhvervsskole. Han er ved at planlægge kommunikationsindsatsen mod folkeskolens ældste klasser til efteråret, og i år er det forældrene, der er i fokus.
Det seneste 1½ år har Syddansk Erhvervsskole gjort en særlig indsats i forhold til at udbrede kendskabet til de erhvervsrettede uddannelser blandt eleverne på de omkringliggende folkeskoler - og det med succes. Nu er målet at øge forældrenes viden.

Public (forældre-) Service

- Vi har erfaret, at forældrene er de unges mest naturlige sparringspartnere, når de vælger ungdomsuddannelse. Men forældre ved ikke nok om de mange forskellige ungdomsuddannelser, der findes i dag, og de ved slet ikke noget om, hvilke muligheder der er for videreuddannelse fx efter en erhvervsrettet uddannelse, siger Lars Havelund. Det vil Syddansk Erhvervsskole ændre på.

- Vi ser det faktisk som en public service opgave, eller en samfundsopgave om man vil. Vi er ikke specielt ude efter at overtale nogen til at tage en erhvervsuddannelse, som man let kunne tro. Vores mission er, at øge forældrenes og de unges kendskab til ungdomsuddannelsessystemet, så de sammen, på et oplyst grundlag, kan træffe det rigtige valg af ungdomsuddannelse, fortæller Lars Havelund. Det vil være til gavn for alle.

Erhvervsuddannelsernes ABC
Ideerne til, hvordan man konkret skal øge forældrenes viden, er stadig på tegnebrættet, men man forestiller sig blandt andet at udarbejde en Erhvervsuddannelsernes ABC til folkeskolernes forældreintra, at etablere en egentlig forældrevejledning, deltage i forældrearrangementer på skolerne samt at tilbyde vejledning hjemme hos familierne, hvis nogen skulle ønske det.
Syddansk Erhvervsskole er meget interesseret i at etablere partnerskaber i forbindelse med deres forældreindsats, så skulle nogle erhvervsskoler, regioner eller andre være interesserede, er man meget velkommen til at henvende sig. 

  • Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K