Del
 | Pressemeddelelse

4.800 gange tak!

Alle erhvervsskoleelever kan nu komme i gang med deres uddannelser, efter de sidste elever i går aftes fik lov til at vende tilbage til deres skolehjem. Det er helt afgørende for at fastholde elevernes motivation for at gennemføre deres uddannelser, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Søndag aften fik ca. 4.800 erhvervsskoleelever en glædelig nyhed. Regeringen meddelte, at der nu ville blive åbnet for, at eleverne kunne vende tilbage til deres skolehjem fra mandag 18. maj og dermed komme videre med deres uddannelser.

”I forbindelse med genåbningens fase 2 aftalte alle politikere til vores store glæde at åbne for erhvervsuddannelserne. Det har ligget os meget på sinde, da erhvervsuddannelserne er praktiske uddannelser, der kræver praktisk undervisning. Derfor var det helt afgørende og rettidigt omhu at få dem tilbage på skolerne nu”, siger formand Ole Heinager, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne.

De over 100 erhvervsuddannelser tæller mange mindre uddannelser og mange specialer. Alt sammen for at sikre kvalificeret arbejdskraft til både det danske erhvervsliv og til den offentlige sektor. Specialiseringen i de mindre uddannelser og specialer betyder, at udbuddet af disse er placeret på få skoler i landet, fx én pr. landsdel eller én enkelt landsskole. Dette er med til at sikre en høj kvalitet i uddannelserne. Elever, der går på disse uddannelser, har ret til at bo på skolehjem, da de ofte er langt væk hjemmefra.

”Der er i dag ca. 6.000 årselever, der er omfattet af skolehjem og ca. 20 procent var allerede vendt tilbage, da de var omfattet af fase 1. Det var vigtigt, at de sidste 80 procent også kom med her i fase 2, og takket være et godt samarbejde mellem regeringen, parterne og skolerne samt opbakning fra en breds kreds af partier, lykkedes det. Det er erhvervsskolerne og alle eleverne meget taknemmelige for. Erhvervsskolerne har fuld forståelse den opgave, der ligger i at foretage åbningen på en sundhedsmæssig forsvarlig måde, udtaler formand Lars Goldschmidt, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Bestyrelserne.

”Vi er meget glade for, at politikerne sætter handling bag ordene, når de siger, at erhvervsuddannelserne skal prioriteres. Det giver håb om, at erhvervsuddannelserne vil komme godt igennem krisen. Nu ser vi frem til, at der forhandles en lærlingepakke, som har fokus på, hvordan vi sikrer praktikpladser både nu til sommer, hvor 14.500 elever skal ud i virksomhederne, og på de kommende år, hvor vi stadig vil have brug for at få endnu flere i gang med en erhvervsuddannelse”, afslutter Ole Heinager og Lars Goldschmidt. 

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K