Del
 | Nyhed

Årets Læreplads 2013 kåret

I begrundelsen for valget af Fakkelgaarden hed det bl.a.:

"Fakkelgaarden er tydeligvis en arbejdsplads med store faglige udfordringer og krav, hvor eleverne opmuntres til at blive dygtigere og hurtigere, og køkkencheferne Michael og Esben har store forventninger til selvstændighed og initiativ hos eleverne. Men man får også et klart billede af en arbejdsplads, hvor eleverne får lov at lære og man hjælper hinanden – også med den daglige rengøring af køkkenet! Det gælder både uddannede og elever og eleverne imellem."

Prisen blev overrakt af sidste års vinder af Årets Læreplads, Air Control Wing i Karup, premierløjtnant Lars Bigaard Villekjær. Han havde taget Andreas Regnar Madsen, som sidste år som it-supporter-elev havde indstillet ACW og han er nu udlært og ansat samme sted.

De to øvrige nominerede var Rohleder Sport – Intersport i Sønderborg og HTH Nobia Danmark.

Rohleder Sport var indstillet af salgsassistentelev Michael Brodersen Bonefeld, som går på BC Syd i Sønderborg, og priskomiteens begrundelse for nominering var bl.a.:

"En arbejdsplads, hvor det bliver taget alvorligt at have elever og at eleven får ansvar, og der skal være sammenhæng mellem det praktiske og det teoretiske."

HTH Nobia Danmark i Ølgod var indstillet af maskinsnedkerlærling Linda Marie Toft, som går på Herningsholm Erhvervsskole, og her var begrundelsen var bl.a.:

"En arbejdsplads, hvor der både er styr på tingene, et socialt engagement og en synlig og tydelig "mester" og man tager et samfundsansvar trods krisen."

I alt 33 erhvervsskoler havde indstillet en kandidat og de havde tilsammen modtaget 425 indstillinger fra elever, der ville indstille deres læreplads.

Læs mere på www.åretslæreplads.dk.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K