Del
 | Pressemeddelelse

Årets læreplads 2020 går til…

Faerch A/S som er blevet indstillet af Benjamin Bernt Jensen, der er ansat i virksomheden som eksport elev.

I dag har vi kåret årets læreplads 2020. Og som så meget andet har kåringen foregået online pga. den nuværende COVID-19-situation, men det gør ikke kåringen mindre vigtigt. Tværtimod. Sundhedskrisen har ligget som et tungt tæppe over det meste af 2020. Den har skabt usikkerhed, uvished og bekymringer – både for virksomheder og for lærlinge, som enten har været midt i et praktikforløb eller har været aktiv søgende. De virksomheder som i år har været nomineret til årets læreplads, har alle sammen været med til at løfte et stort ansvar, der i sidste ende betyder, at elever har kunnet fortsætte deres uddannelsesforløb. Det mener vi i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier er samfundssind.

I år blev det Faerch A/S, der kunne løbe med titlen og sejren.

Faerch er førende på markedet inden for plastemballage til fødevareindustrien og er blevet indstillet af deres eksportelev Benjamin Bernt Jensen fra Herningsholm Erhvervsskole. Faerch kan kåres som vinder, da virksomheden giver plads til at træde ved siden af. Hvor eleverne tildeles et unikt ansvar og samtidig føler stor faglig tryghed. Det er en virksomhed, hvor eleverne betragtes som ligesindede medarbejder, hvor vejledningen er synlig og udbytningsrigt og hvor der er mulighed for at udvikle både faglige og personlige egenskaber. Stort tillykke til Faerch A/S.

Blandt finalisterne var også Klippesmedien og Lego System A/S der kan dele en flot andenplads. Klippesmedien er indstillet af frisørelev Marina Inez Carcia Andreasen fra NEXT Uddannelse i København. Marina har særligt været glad for at få chancen som helt ung, og har gennemgået en stejl læring allerede fra første dag. Lego System A/S er blevet indstillet af deres værktøjsmager-elev Lasse Lechner Nielsen fra Skive College. Lasse har særlig været glad for det sociale fællesskab, muligheden for at prøve flere forskellige områder af og for den løbende sparring. Ligesom Faerch har de også været med til at løfte et stort ansvar, og er med i finaleløbet, da de formår at skabe rum for faglig fordybelse og muligheder for at udvikle en nysgerrighed for fagene.

Et stort tillykke til alle finalister og et stort tak til alle indstillede lærepladser og deres lærlinge.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K