Del
 | Pressemeddelelse

Årets vindere af DM i Erhvervscase er kåret

Vinderne af dette års DM i Erhvervscase er kåret. Stort tillykke til eleverne fra Niels Brock Innovationsgymnasiet, som kan kalde sig for danmarksmestre i Erhvervscase.

Hhx-elever fra otte forskellige handelsgymnasier i hele Danmark mødtes i går, virtuelt, for at konkurrere om at blive de nye danmarksmestre i erhvervscase. Alle otte hold kvalificerede sig tidligere på måneden til finalen, hvor de alle præsenterede innovative og løsningsorienteret idéer til Brøndby IF, der var dette års erhvervscase. 

Vinderne af dette års mesterskab blev eleverne fra Innovationsgymnasiet, som kunne præsentere en stærk business case, som tager afsæt i at udbrede fodboldoplevelsen til flere. De fire piger fra 3.R på Innovationsgymnasiet, har udviklet et tiltag til Brøndby IF, hvor de gennem arrangementer og events som fx comedy-shows og foredrag, vil skabe et større engagement og sammenhold blandt klubbens fans – også uden for fodboldkampene. Stort tillykke til vinderne, og stort tillykke til alle otte finale hold, som imponerede et dommerpanel, der bestod af repræsentanter fra det private erhvervsliv og undervisere på hhx. Ved afsløringen af dette års vindere sagde dommerne bl.a.:

”Årets vindere viste med høj faglighed, at de har forståelse for Brøndby IF – både som brand og deres kultur. De forstår fan kulturen, og hvordan den kan bruges som et uudnyttede aktiv. Det er en meget stærk businesscase, der kan samle folk om Brøndby mere end det sker i dag. Hjertelig tillykke til vinderne”

Andenpladsen gik i år til Tietgens Handelsgymnasium og tredjepladsen gik til Herningholms Erhvervsgymnasium. 

Fejring på Brøndby Stadion
Vinderne fra Innovationsgymnasiet blev efter finalen tirsdag fejret på Brøndby Stadion, med fornemt besøg fra både Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, Brian Mikkelsen fra Dansk Erhverv og Administrerende direktør i Brøndby Ole Palmå. 
Ministeren sagde bl.a. følgende til vinderne:

”I er unge erhvervstalenter og Danmarks fremtid. Vi har brug for konkurrencedygtige virksomheder med kloge hoveder som jer, der skal sikre et rigt velfærdssamfund med fri og lige adgang til uddannelse”

I Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier sætter vi stor pris på ministerens deltagelse, som er med til at slå fast, at erhvervsgymnasierne og deres elever kan noget helt særligt. 

Om DM i Erhvervscase
DM i Erhvervscase er et mesterskab, hvor vi kårer nogle af Danmarks allerdygtigste og spirende erhvervstalenter, der kan tænke innovativt og skabe kreative og gennemarbejdede forretningsidéer- og strategier. Eleverne får mulighed for at arbejde med en af virkelighedens virksomheder og deres konkrete udfordringer. Mesterskabet er også med til at vise alt det unikke erhvervsgymnasierne kan tilbyde, og kan forhåbentlig være med til at vise andre unge, at der findes andre gymnasiale uddannelser end den velkendte almene retning.

DM i Erhvervscase afholdes i tæt partnerskab mellem Danske Erhvervsskoler- og Gymnasier og Dansk Erhverv. Finalen er i år blevet afviklet virtuelt, ligesom vi også har måtte aflyse mesterskabet for de tekniske gymnasier på grund af COVID-19. For at se eller gense finaleholdenes oplæg ved DM finalen, så følg linket her: videotool.dk/deg/c6035

Yderligere oplysninger: 
Ingrid Behrndt Andersen, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, 20 20 72 91


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K