Del
 | Pressemeddelelse

Air Control Wing årets læreplads 2012

 

De faglige udfordringer og et spændende laboratoriemiljø gør efter Andreas Regnar Madsens mening Air Control Wing til en rigtig god læreplads. Han er 18 år og i gang med uddannelsen som it-supporter på erhvervsskolen Mercantec i Viborg og hans praktiktid foregår i Flyvevåbens-enheden Air Control Wing i Karup. Det er han så glad for, at han indstillede ACW til at blive årets læreplads.

"Arbejdspladsen giver gode faglige udfordringer og i dagligdagen tilbringer man dagen med hjælpsomme og venlige kolleger. Man har som elev hos ACW altid lyst til at stå op om morgenen og møde til endnu en god dag med højt humør,"lød det bl.a. i Andreas Regnar Madsens begrundelse for at indstille sin læreplads. Han fremhæver også mulighederne for at afprøve ideer og indsamle viden i arbejdspladsens laboratoriemiljø i den tekniske afdeling.

Air Control Wing, som tager sig af militær overvågning af al flytrafik i dansk og tilstødende luftrum, var i skarp konkurrence med to andre arbejdspladser blandt de i alt 35 indstillede lærepladser. De to andre nominerede var en anden arbejdsplads i forsvaret, 1. eskadre i Søværnet i Frederikshavn, og Sygehus Himmerland.

Kontorelev Mia Lynge Iversen havde indstillet Søværnet, som er hendes praktiksted som led i kontoruddannelsen på Frederikshavn Handelsskole. Hendes begrundelse for at indstille sin arbejdsplads var bl.a.: ”At jeg dagligt bliver udfordret – på den gode måde – ved at blive stillet overfor opgaver, som kræver, at man har hovedet med sig. En super elevplads, hvor der er plads og rum til alle, selv om vi er forskellige og kompetencer kommer frem for streger.”

Ernæringsassistent-elev Karin Laustsen havde indstillet Sygehus Himmerland i Hobro, som er hendes praktiksted i forbindelse med uddannelsen på Erhvervsskolerne i Aars. Og hendes begrundelse lød bl.a.: ”Jeg føler mig altid velkommen, jeg får altid god hjælp, når jeg efterspørger det. Mine chefer er afslappede, men samtidig dygtige og engagerede i deres medarbejdere.”

Danske Erhvervsskoler fremhæver de tre arbejdspladser for deres fokus på at sætte struktur på de faglige udfordringer og samtidig lægge vægt på, at eleverne indgår i det kollegiale og sociale miljø.

Årets praktikplads kåres hvert år i november af Danske Erhvervsskoler på baggrund af indstillinger fra elever, der er i praktik lige nu. Forud er gået kåringer lokalt på de enkelte erhvervsskoler, hvor man på baggrund af indstillinger fra eleverne har udvalgt den, der skulle gå videre til den landsdækkende konkurrence.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K