Del
 | Nyhed

Bygningssnedker og gartner vandt PIU-prisen

Dag 2 i European Vocational Skills Week - discover your talent

Simone Bech Aktor er i lære som gartner på Roskilde Tekniske Skole og har som led i sin uddannelse været i praktik på en frugtplantage i Bergen. Forleden blev hun præmieret for sin beretning om opholdet i en konkurrence udskrevet af Styrelsen for Forskning og Uddannelse i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Formålet med konkurrencen var at gøre flere unge opmærksomme på, at de kan komme i praktik i udlandet gennem den internationale ordning Praktik i Udlandet (PIU). Simone Bech Aktor deler førstepræmien med Magnus Baarup Noe, som er ved at uddanne sig til bygningssnedker på NEXT Uddannelse København. Magnus modtog præmien for bedste fortælling skildret gennem video og billeder.

Stina Vrang Elias, formand for REU, overrakte priserne til vinderne på konferencen ”30 år med Erasmus+ - status og fremtidsperspektiver” forleden:

"Flere end 60.000 elever læser en erhvervsuddannelse i Danmark, og vi har brug for, at flere af dem rejser ud. Danmark bliver større, hver gang en studerende rejser ud. De unge, som har modet til at rejse ud, skal hyldes. Tillykke til vinderne af dette års PIU-konkurrence."

Anden- og tredjepræmien for bedste fortælling skildret gennem film gik til Rasmus Dines Petersen og Christian Lemmermann, mens Katrine Vagner Thomasen og Nikolaj Salling Rasmussen vandt henholdsvis anden- og tredjepræmie for bedste skriftlige fortælling.

22 elever deltog i 2017, heraf 9 med en skrevet historie og 13 med en film. Eleverne kommer fra 9 forskellige fag og har været i praktik i 10 forskellige lande over hele verden. Blandt bidragene har Styrelsen for Forskning og Uddannelse sammen med Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier udvalgt tre historier og tre film, som bliver præmieret.

Læs vinderhistorier og se vinderfilm her

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier bringer hver dag i denne uge nye fakta om praktik i udlandet på erhvervsuddannelserne i anledning af EU-kommissionens European Vocational Skills Week – discover your talent. EU-kommissionen vil med denne uge skabe særlig opmærksomhed om behovet for flere erhvervsuddannede i hele Europa.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K