Del
 | Pressemeddelelse

CreaSign stolte af dygtig lærling

PRESSEMEDDELELSE FRA CREASIGN – onsdag d. 3. juni 2015

Onsdag den 3. juni kom der pludselig besøg til Marcus Thode Faber, der er i lære som skiltetekniker. Ikke af en kunde men et udvalg fra Danske Erhvervsskolers sekretariat. De kom for at overrække Marcus førstepræmien for bedste skilte til spørgeboderne på Danske Erhvervsskolers Årsmøde 2015.

Årsmødet fandt sted i slutningen af april og havde 600 deltagere lige fra ministerielt hold til skoleledere og undervisere. Midt på 1. dagen stillede blandt andre medarbejdere fra Undervisningsministeriet op i en række spørgeboder, hvor man kunne drøfte alt fra finansloven, den digitale erhvervsuddannelse til gymnasiereformen. I alt 6 skiltedesigns fra konkurrerende lærlinge havde fået lov at komme med på boderne.

Efterfølgende holdt man en afstemning i Danske Erhvervsskolers Sekretariatet. Her blev Marcus’ skiltedesign valgt som det der bedst understøttede spørgebodernes budskaber visuelt. ”Der var bred enighed om at Marcus’ skilte var de fineste og det vil vi rigtigt gerne belønne” siger konsulent Susanne Würtz fra Danske Erhvervsskoler.

Præmien bestod i et indrammet diplom og en lækker IPad Air. ”Sådan én havde jeg faktisk tænkt på at jeg gerne ville have” sagde en glad Marcus. Herlev-drengen er i gang med 1. år som lærling og synes det er alle tiders at have fået muligheden for at udskifte sin skolepraktik med en virksomhedspraktik hos CreaSign.

Direktør Bent Aasberg er også tilfreds: ”Egentlig skulle vi ikke have haft en ny lærling lige nu, men så mødte jeg Marcus og han passer rigtig godt ind i virksomheden. Oveni kommer så denne her præmie – det er jo flot. Vores hidtidige lærling Hans Christian er i gang med sin svendeprøve og starter som fastansat til juli. Så vi er heldige med at tiltrække dygtige unge mennesker”.

Det er særdeles vigtigt for CreaSign at have de rigtige folk til at løse kundernes mangeartede opgaver. I det hele taget er den lokale virksomhed meget fokuseret på vækst via anderledes tænkning og deltager fx også i flere udviklingsprojekter med partnere udefra såsom IT-Universitetet og DTU.

 

FAKTA

Danske Erhvervsskoler er sekretariat for to interesseorganisationer der dækker over 109 erhvervsrettede uddannelser med i alt 326 trin eller specialer. Herunder HHX og HTX samt en lang række ungdomsuddannelser, voksen- og efteruddannelser.

Skilteteknikeruddannelsen varer 3 år og 3 måneder og foregår på TEC’s afdelinger i Gladsaxe og Hvidovre. Den starter med et 10-ugers grundforløb og består herefter af en afveksling mellem skoleperioder og praktik. Til sidst afsluttes med svendeprøve.

En skiltetekniker laver alle slags skilteløsninger ved hjælp af forskellige teknikker, både med hænderne og på computer. Skiltene udføres i et hav af materialer, størrelser, former og farver og kan have indbygget lys. Det er også en meget vigtig del af arbejdet at rådgive kunderne.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K