Del
 | Nyhed

Danmarks bedste elever i Teknologi og Erhvervscase er kåret

5. september 2013
Pressemeddelelse fra Danske Erhvervsskoler:

Der var spænding til det sidste, da finalen i Teknologi og Erhvervscase skulle afgøres i dag. 12 hold fra hele landet havde kvalificeret sig. Konkurrencen var tæt og niveauet tårnhøjt.
Uddannelsesminister Morten Østergaard var med ved prisoverrækkelsen, og han var tydeligvis imponeret.

- Vi har brug for unge præcis som jer, der med engagement og gode ideer bidrager innovativt til vores samfund. I forstår at omsætte jeres ideer til produkter og forretningsideer. Det er det, vi skal leve af i fremtiden, og derfor skal vi også have endnu flere unge til at vælge en erhvervsrettet uddannelse, sagde Morten Østergaard i sin tale til de unge konkurrencedeltagere.

Vinderne i Teknologi blev fem piger, der går på HTX på EUC-Nord. De havde opfundet en kanyle med en særlig smart sikkerhedsfunktion, der gør, at sygeplejersker undgår at stikke sig.
Peter Larsen, fagkonsulent i teknologi fra Undervisningsministeriet, var en del af juryen, og han begrundede valget af førstepladsen:

- I har ikke alene skabt et troværdigt produkt. I har også med produktet løst en reel samfundsudfordring, nemlig den, at alt for mange sygeplejersker stikker sig på kanyler. Og så er I nået så langt, at jeres produkt stort set er klar til at blive sat i produktion. Tillykke med det.

I Erhvervscase gik førstepladsen til fire drenge, der går på HHX på Herningsholm Erhvervsskole. De vandt med deres kreative bud på, hvordan discountkæden Rema 1000 skal ruste sig til fremtiden.
Logistikdirektør Lars Retoft fra Rema 1000 var imponeret over vindernes præstation:

- I har løst opgaven meget kreativt og flot, og vist, at I har en klar kundeforståelse – samt ikke mindst, at I har forstået, hvad ånden er i Rema 1000, sagde Lars Retoft.

 

 

Præmien til Teknologi var sponsoreret af Industriens Uddannelses- og samarbejdsfond.

Fakta: DM i Teknologi og Erhvervscase er en landsdækkende konkurrence, hvor landets HTX- og HHX- elever dyster om at blive Danmarksmester i teknologi og erhvervscase. Det er en konkurrence, der stiller skarpt på fagligheden i de tekniske- og handelsgymnasiale uddannelser. Alle erhvervsgymnasier kan deltage.

Bilag: Som bilag ligger en liste over 1., 2. og 3. pladserne i henholdsvis Teknologi og Erhvervscase, samt to fotos til fri afbenyttelse af henholdsvis vinderne i Teknologi og i Erhvervscase.

Ønskes der yderligere oplysninger i forbindelse med denne pressemeddelelse, kan man ringe til kommunikationskonsulent Ingrid Behrndt Andersen på tlf. 2020 7291.

 

Bilag:
Vinderne i DM i Teknologi og Erhvervscase 2013

 

Erhvervscase:

1. pladsen: Anders Nygård, Frederik Mølbak, Kristian Dahl og Andreas Foldager fra Herningsholm Erhvervsskole.

2. pladsen: Jonathan E. Sloth, Mikkel Yhr Vestergaard og Sofie A Tranæs fra Aarhus Købmandsskole.

3. pladsen: Nanna Marie Jørgensen, Sara-Margrethe Hansen, Sofie Jelsbak Knudsen og Julie Høgh fra Frederikshavn Handelsskole.

 

Foto af vinderne i Erhvervscase kan downloades her

 

Teknologi:

1. pladsen:Heidi Simonsen, Boline Jørgensen, Emilie Aarre, Camilla Houkjær, Karoline Andersen fra EUC Nord.

2. pladsen: Matias Lynnerup Jakobsen, Carsten Wridt Stoltenberg, Malte Ravn Spence fra Aarhus Tech.

3. pladsen: Majbrit Brask Hansen, Marianne Elaine Nielsen, Catrine Kousgaard Nielsen fra Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern.

 

Foto af vinderne i Teknologi kan downloades her

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K