Del
 | Pressemeddelelse

Danmarks dygtigste elever i Teknolog og Erhvervscase er kåret

Der var spænding til det sidste, da DM- finalen i Teknologi og Erhvervscase skulle afgøres.12 hold med de dygtigste HHX- og HTX-elever fra hele landet konkurrerede, og alle viste kreative produkter og innovative forretningsideer frem. Konkurrencen var tæt og niveauet imponerende højt. Rammen for dagens finale var LEGO Koncernens hovedsæde i Billund.

- I har alle vist det ypperste af, hvad man får med i bagagen fra jeres uddannelser. I har vist, I kan samarbejde, og I kan tænke nyt og innovativt. I skal være stolte af jer selv og jeres produkter. Vi er meget stolte af jer, sagde undervisningsminister Christine Antorini i sin tale til de unge ved præmieoverrækkelsen.

Vinderne i Teknologi var tre elever, der går på HTX på Hansenberg. De havde opfundet en ny type affaldsbeholder særligt velegnet til brug på festivaller. Affaldsbeholderen er formet som en gigantisk badebold og derfor navngivet Rolling Trash.

I Erhvervscase gik førstepladsen til fire HHX-elever fra Herningsholm. De vandt med deres kreative og nytænkende bud på, hvordan sportsfirmaet, Select, bedst kan ruste sig til fremtiden og via en smart teknologisk løsning komme helt tæt på deres brugere. Direktør, Peter Knap, fra Select overværede finalen og var meget imponeret over deltagerne.

- Det var dejligt at se, at alle grupper kom med så innovative og flotte bud på en løsning. Alle levede op til alle kriterier i opgaveformuleringen, sagde Peter Knap.

Fakta om DM i Teknologi og Erhvervscase:
DM i Teknologi og Erhvervscase er en landsdækkende konkurrence, hvor landets HTX- og HHX-elever dyster om at blive Danmarksmester i teknologi og erhvervscase. Det er en konkurrence, der stiller skarpt på fagligheden i de erhvervsrettede gymnasieuddannelser. Alle erhvervsgymnasier kan deltage.

Ønskes der yderligere information, kan man rette henvendelse til kommunikationskonsulent Ingrid Behrndt Andersen, Danske Erhvervsskoler på tlf. 2020 7291.

Bilag:

Vinderne i DM i Teknologi og Erhvervscase 2014

 

Erhvervscase:

1. pladsen: Frederik Kofoed, Mia Juel Falkesgaard, Jeppe Plagborg Agergaard, Mads Taudal Nyeng fra Herningsholm Erhvervsskole.

2. pladsen: Ditlev Vallentin, Oliver Møller, Joachim Abildgaard fra CPH West i Ishøj.

3. pladsen: Cecilie Juul Jensen, Line Kejser Nielsen, Mathias Piel Christensen, Simone Rasmussen fra Køge Handelsskole.

Foto af vinderne i Erhvervscase, kan downloades her

Teknologi:

1. pladsen: Majbritt Brommann Holm, Magnus Jørgensen, Mette Petersen fra Hansenberg i Kolding.

2. pladsen: Victor Hartvig, Kimmie Frydenberg, Laura Feline Ebbesen fra Teknisk Gymnasium Aarhus Midt -Aarhus Tech.

3. pladsen: Cecilie Juhl Busk, Jeppe Skaarup Roesgaard, Nikolaj Lindgaard Yde fra Uddannelsescenter Holstebro.

Foto af vinderne i Teknologi kan downloades her
   


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K