Del
 | Pressemeddelelse

Danske Erhvervsskoler glæder sig over den store fremgang i antallet af praktikpladser

 

”Det er meget glædeligt. Det er nogle tal vi har ventet på og håbet på i meget lang tid. Forhåbentligt betyder det, at vi nåede bunden sidste år og nu er på vej op igen. Der er dog stadig lang vej igen og vi må ikke glemme, at der er stadig mange unge, der mangler en praktikplads. Men jeg håber disse glædelige nyheder også er et signal til private og offentlige arbejdsgivere, store som små, om at man godt kan begynde at oprette praktikpladser igen”, siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler – Lederne.     

Den nye opgørelse af praktikpladssituationen viser, at der er sket markante forbedringer i 2010. Fra januar til april 2010 er der indgået 9.462 uddannelsesaftaler. Det er en stigning på 12 procent i forhold til antallet af aftaler indgået i de fire første måneder i 2009. For marts og april måneder 2010 er stigningerne 20 procent i forhold til samme måneder i 2009.

Samtidig er der også sket en stigning i antallet af elever i skolepraktik. Ved udgangen af april var 4.177 elever i gang med skolepraktik. Det er en stigning på 86 procent sammenlignet med april måned 2009.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K