Del
 | Nyhed

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier til internationalt møde om FN’s verdensmål

Hvordan kan vores uddannelser bidrage til at virkeliggøre FN’s verdensmål? Det sætter UNESCO – FN’s Organisation for Uddannelse, Videnskab og Kultur – fokus på i disse dage i Paris. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier repræsenterer Danmark. 
 
UNESCO’s hovedkontor i Paris danner i denne uge ramme om et internationalt møde, hvor 20 medlemslande skal give input til, hvordan uddannelse kan være bidrage til realisere FN’s 17 verdensmål.
 
Mødet skal gøre medlemslandenes uddannelsesinstitutioner klogere på, hvordan de kan arbejde med verdensmålene og uddanne de unge inden for bæredygtig udvikling. Og på baggrund af mødedrøftelserne skal der udarbejdes et såkaldt ’roadmap 2030’ med konkrete initiativer, som medlemslandene kan lade sig inspirere af.
 
”Interessen for FN’s verdensmål er vokset og vokset de senere år, og flere og flere lande og aktører anerkender nu, at uddannelse spiller en nøglerolle i arbejdet med at gøre målene til virkelighed”, siger Stine Sund Hald, der repræsenterer Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier ved mødet i Paris, og fortsætter:
 
”I Danmark har flere uddannelsesinstitutioner taget FN’s verdensmål til sig, og de forsøger både i undervisningen og i skolernes drift at inddrage verdensmålene for bæredygtig udvikling. Jeg ser frem til at mødes med kolleger fra andre lande for at høre, hvordan de arbejder med verdensmålene og drøfte, hvordan vi i de enkelte medlemslande i højere grad kan støtte og uddanne de unge til at blive forandringsagenter inden for den bæredygtige udvikling.”
 
Danmarks faste UNESCO-delegation deltager også i mødet i Paris, der slutter fredag den 25. oktober.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K