Del
 | Pressemeddelelse

Danske Fragtmænd fik Årets Efteruddannelsespris

Det blev Danske Fragtmænd i Brabrand, der i dag modtog Årets Efteruddannelsespris 2017, som uddeles af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne. Virksomheden var blandt tre nominerede, der alle arbejder systematisk og strategisk med efter- og videreuddannelse af deres medarbejdere.

Årets Efteruddannelsespris blev i dag overrakt Danske Fragtmænd i Brabrand ved en reception i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne i København. Prisen gives for ”en indsats, der viser, hvordan virksomheden i særlig grad arbejder systematisk og strategisk med opkvalificering af lager- og terminalmedarbejdere. Dommerkomitéen har desuden lagt vægt på, at virksomheden er lykkedes med efterfølgende at gøre det til en landsdækkende indsats,” motiverede Michael Kaas-Andersen, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Ledernes VEU-udvalg, da han overrakte prisen.

"Vi lægger vægt på at hylde virksomheder, der i særlig grad har arbejdet systematisk med medarbejdernes uddannelsesplanlægning og virksomhedens kompetenceforsyning ved at skabe sammenhæng mellem virksomhedens udviklingsplan og kompetenceudvikling af medarbejderne. Der er brug for virksomheder, der går foran og som kan være rollemodeller for andre virksomheder," siger Michael Kaas-Andersen.

Hos Danske Fragtmænd i Brabrand har man igangsat en systematisk opkvalificering af lager- og terminalmedarbejderne i form af forberedende voksenundervisning i dansk og matematik, som efterfølgende er blevet et landsdækkende efteruddannelsestilbud i virksomheden. Frem til sommeren 2019 vil omkring 200 medarbejdere have gennemført et eller flere undervisningsforløb.

Danske Fragtmænd var i tæt konkurrence med to andre, særdeles kvalificerede virksomheder, der var nominerede til Årets Efteruddannelsespris, og som alle er udvalgt blandt indstillingerne fra landets 13 VEU-centre. De to var Trelleborg Sealing Solutions i Helsingør og Park & Vej og Rengøringsenheden i Aars kommune. Ligesom Danske Fragtmænd har de også arbejdet strategisk med efter- og videreuddannelse af deres medarbejdere i det forgangne år.

I Park & Vej og Rengøringsenheden i Aars har man haft fokus på at gøre medarbejderne klar til indførelse af ny teknologi, bl.a. i forhold til tilstrækkelige kompetencer i læsning og skrivning. Så alle 145 ansatte har gennemført to ugers efteruddannelse på AMU.

I Helsingør har Trelleborg Sealing Solutions i et tæt samarbejde med tillidsfolkene prioriteret at sikre medarbejderne de nødvendige almene og erhvervsrettede kompetencer. Det har været i form af både forberedende voksenundervisning i dansk og AMU-kurser i bl.a. lean, samarbejde og forretningsforståelse.

Nedenfor billeder af de tre nominerede og her er billedtekster med repræsentanternes navne:

Danske Fragtmænd Fv. VEU-konsulent Inger Goul Andersen, HR-chef Frederik Madsbjerg og HR- og salgskoordinator Camilla Hjorth Assens, Danske Fragtmænd.

Park og Vej samt Rengøringsenheden, Aars kommune Fv. Sekretariatsleder Jill Ellermann, VEU-center Aalborg/Himmerland, TR Birthe Langgaard og afdelingsleder Mette Schjøtt, begge Rengøringsenheden Vesthimmerlands kommune, og virksomhedskonsulent Hanne Kramer, Erhvervsskolerne Aars.

Trelleborg Solutions A/S Fv. HR-chef Trine Søby Jacobsen, adm. direktør Jesper Luja Thomsen, TR Finn Frederiksen, Trelleborg Solutions, og centerleder Susanne Bomholt Andersen, VEU-center Nordsjælland.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K