Del
 | Nyhed

DM i teknologi og erhvervscase er i fuld gang

På Skanderborg-Odder Center for Uddannelse har 120 elever deltaget i konkurrencen. Vinderne blev en gruppe med tre drenge fra Skanderborg, Martin Gaardhøj Christiansen, Frederik Emil Larsen og Chris Kleis Rasmussen, som går videre til den regionale konkurrence i Svendborg efter sommerferien.

 

Læs artiklen i Lokalavisen Skanderborg her

 

DM i teknologi og erhvervscase er arrangeret af Danske Erhvervsskoler.

Køge Handelsgymnasium:

<font id="h1">Tak for kaffe!
</font><font class="indhold">21. maj 2012</font>
<font id="h3">Køge Handelsgymnasium har netop valgt holdet, der skal repræsentere skolen til DM i erhvervscase. Anders Dalgaard, Mark Meyer Poulsen, Andreas Selzer og Dennis Brix Reichhardt fra 2e skal konkurrere mod studerende fra 28 andre erhvervsskoler om, hvem der er skarpest, når det gælder afsætnings- og virksomhedsøkonomi. Genstanden for opgaven var Peter Larsens Kaffe.</font>
<font class="artindhold">

<font size="2">Siden april har studerende på 29 erhvervsskoler rundt om i landet og Grønland været i gang med at løse en erhvervscase om den danske virksomhed Peter Larsens Kaffe. På Køge Handelsgymnasium har syv grupper af studerende lagt billet ind på at deltage i årets DM. Opgaven har de studerende skullet løse parallelt med den daglige undervisning frem til midten af maj.  Udvælgelsen af det lokale vinderhold har adjunkt Anders Kaarsholm og lektor Carsten Buch forestået efter præsentationsrække afholdt 15. maj.

"De studerende er bekendte med formen erhvervscase, idet de løbet af i skoleåret har haft tilsvarende caseforløb med undertøjsvirksomheden JBS, brillefirmaet Fleye og mikrobryggeriet Fur og dynefabrikanten Quilts of Denmark," fortæller Carsten Buch.

"Opgaven går i sin enkelhed ud på at analysere en virksomhed til bunds og stille forslag til, hvordan den givne virksomhed kan vækste. For at løse opgaven har de studerende haft adgang til videomateriale bl.a. interviews med nøglepersoner i Peter Larsens Kaffe samt dannet egen materialeindsamling om kaffebranchens konkurrenceforhold og vilkår mv..," fortæller Carsten Buch. Anders Kaarsholm fortsætter: "Alt det materiale har de studerende bearbejdet for at kunne identificere virksomhedens kritiske succesfaktorer og udfordringer i fremtiden. De skal både se på hjemmemarkedet og det globale marked."

"Gennem en grundig analyse af datamaterialet har grupperne skullet præsentere realistiske handleforslag, som virksomheden kunne gøre brug af. De studerende skal kunne begrunde deres valg i økonomiske teorier og modeller på et højt fagligt niveau," siger Carsten Buch.

"Erhvervscase fungerer som et meget virkelighedsnært projekt, der giver de studerende et indblik i virkelige virksomheder og deres komplekse problemstillinger og beslutningsprocesser. Det er i tværfaglige opgaver som erhvervscase, at de studerende for alvor får mulighed for at se undervisningens teori udfolde sig i praksis," supplerer Anders Kaarsholm.

På vej videre
" Anders Dalgaard, Mark Meyer Poulsen, Andreas Selzer og Dennis Brix Reichhardt fra 2e går videre herfra som de bedste i et ellers tæt løb med de øvrige grupper. Vinderholdet havde styr på fagligheden. De fremviste en flot præsentation – der var ingen huller i deres oplæg – og de kunne svare på de svære spørgsmål til sidst. Det var meget flot og overbevisende," siger Anders Kaarsholm.

"I første omgang deltager holdet i en regional konkurrence i august. Går de videre herfra, venter den endelige finale i Odense i september. Her kåres det endelige vinderhold, som modtager en pokal til skolen. Vinderne får desuden et studieophold samt en officiel udtalelse om, hvorfor netop deres casepræsentation var i særklasse – og det vil unægteligt pynte på CV´et at man kan kalde sig danmarksmester i erhvervscase," siger Carsten Buch.</font>

</font>

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K