Del
 | Pressemeddelelse

El-installatør Herluf Jørgensen blev Årets Læreplads 2018

El-installatør Herluf Jørgensen blev i dag kåret som Årets Læreplads 2018 af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier. Kåringen fandt sted i København, hvor virksomheden fik overrakt diplom og Årets læreplads-statuetten.

Det var elektrikerlærling Andreas Soll, der havde indstillet sin læreplads. Andreas Soll tager sine skoleperioder på EUC Syd i Sønderborg.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har i sin begrundelse for valget af El-installatør Herluf Jørgensen lagt vægt på, ” at lærepladsen tydeligvis har meget stort fokus på Andreas’ faglige udbytte af sin læretid og ikke nøjes med at koncentrere sig om det, han SKAL lære i løbet af sin uddannelse, men både sætter pris på og understøtter hans særlige interesse for datakommunikation.”

El-installatør Herluf Jørgensen var repræsenteret ved el-installatør og mester Jan Christensen, hustru Aase Christensen og elektrikerlærling Andreas Soll. Fra EUC Syd deltog direktør Finn Carlsen, afdelingschef Jan Wilhelmsen og LOP konsulent Finn Møller Petersen.

Prisen blev overrakt af slagtermester Thor Bak fra Meny i Aalborg, der var sidste års vinder af Årets Læreplads.

Download foto af vinderne her 

De to øvrige nominerede var Haals Bageri i Gistrup og Odense Universitetshospital, der fik de to eftertragtede 2.pladser.

 

Haals Bageri var indstillet af bagerlærling Siri Pallesen. Hun tager skoleperioderne på hovedforløbet på Tech College i Aalborg. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers priskomité har i sin begrundelse lagt særlig vægt på at, ”der er et stort engagement hos Jan og Gitte Haals og gode muligheder for at udfolde sig fagligt og blive dygtigere inden for bagerfaget. Det er også rigtig positivt, at der er så solid opbakning til at deltage i konkurrencer som DM i Skills.”

Lærepladsen var repræsenteret ved bagermester Jan og Gitte Haals og bagerlærling Siri Pallesen. Fra TECH College i Aalborg deltog praktikpladskonsulent Henry Purkær og bagerfaglærer Sigurdur Baldvinsson.

Download foto af holdet fra Haals Bageri.

Odense Universitetshospital (OUH) var indstillet af 6 lægesekretærelever Jane, Marlene, Marcella, Christine, Annemette og Stine, som alle går i skole på Tietgen i Odense.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers priskomité lægger vægt på, ”at det er tydeligt, at hospitalet tager sin uddannelsesopgave meget seriøst og hvert år ansætter mange elever, som alle er glade for deres uddannelse”.

OUH var repræsenteret af uddannelsesleder Helle Olling Kruse og Lotte Hollenbo, samt lægesekretærelever Annemette Lund, Christine Madsen, Marcella Wiemann, Marlene Larsen, Jane Hansen, Stine Hougaard. Fra Tietgen deltog uddannelseschef Jesper Stentoft, uddannelseskoordinator Ulla Kern og praktikkonsulent Claus Øgendahl.

Download foto af holdet fra OUH her

I alt 21 erhvervsskoler havde indstillet en kandidat, og de havde tilsammen modtaget indstillinger fra næste 300 elever og lærlinge, der ville prise deres læreplads.

Ønskes der yderligere information ifm. pressemeddelelsen, er man velkommen til at kontakte pressechef Dorte Skovgaard Wihre på tlf. 3052 4550.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K