Del
 | Nyhed

Elever dyster i opfindelser og gode forretningsideer

Hvordan kan solcelle-ejere bedre udnytte deres selvskabte energi? Kan man forebygge fremtidige skavanker ved hjælp af sko med indbyggede gå-mønster-målere? Og hvordan undgår sygeplejersker at stikke sig på brugte kanyler?

Det er nogle af hverdagens problemer, som HTX-elever ved DM i Teknologi og Erhvervscase har valgt at give et bud på. Samtidig omsætter elever fra HHX deres viden om afsætning og markedsføring til konkrete forslag til, hvordan dagligvarekæden Rema 1000 sikrer fremtidens succes.

- Innovation er omdrejningspunktet i undervisningen på handelsgymnasiet og det tekniske gymnasium. Og salgbare ideer og opfindelser er det, vi skal leve af i fremtiden. Derfor lærer eleverne på HTX og HHX ikke kun at forstå teorien. De omsætter viden til konkrete ideer og produkter, og det er det, de viser ved DM i Teknologi og Erhvervscase, siger René van Laer, formand for gymnasieudvalget hos Danske Erhvervsskoler - Lederne, der er med til at arrangere mesterskabet.

Minister besøger finalen

Eleverne er udtaget via skolemesterskaber, hvor de har præsenteret deres tanker og ideer fra årets terminsopgaver. Nu skal præsentationen forfines og optimeres, hvis eleverne skal have chancen for at komme i finalen, der finder sted i København den 5. september.

Finalen finder sted på Kosmopol ved Nørreport i København. Uddannelsesminister Morten Østergaard er med til at hylde de unge talenter og overrækker præmierne til vinderholdene. Derudover deltager samtlige rektorer fra de tekniske gymnasier og handelsgymnasierne.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K