Del
 | Pressemeddelelse

Elever fra Kolding og Odense løb med sejren ved DM-finalen

Gymnasieelever fra Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding og Tietgen Handelsgymnasium i Odense kan i dag kalde sig for Danmarksmestre i Teknologi og Erhvervscase.

Elever fra tekniske gymnasier (HTX) og handelsgymnasier (HHX) fra hele landet mødtes i dag på Børsen hos Dansk Erhverv i København for at konkurrere om at blive Danmarksmestre i Teknologi og Erhvervscase. 

De 10 elevhold, som tidligere på måneden kvalificerede sig til finalestævnet via lokale skolemesterskaber og regionale mesterskaber, fremviste hver især deres forretningsidéer og teknologiske opfindelser for en dommerkomité.

Og efter en lille times ventetid, hvor eleverne utålmodigt måtte vente på, at dommerne voterede, kunne Dansk Erhvervs administrerende direktør, Brian Mikkelsen, gå på scenen i en fyldt Børssal:

”Vi har brug for sådan nogle som jer, der har brainpower og praktisk forståelse. På de erhvervsgymnasiale uddannelser har I bl.a. fokus på mange af de ting, som virksomhederne arbejder med. Det gør HTX- og HHX-uddannelserne unikke og giver fagene en praktisk krog til virkeligheden. Det sætter kød og blod på, hvad fagene kan og skal bruges til på den anden side af uddannelsessystemet”, lød det fra Brian Mikkelsen, kort før dommerne afslørede de to vinderhold.

Mesterskabet i Teknologi gik til HTX-elever fra Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding, som har opfundet et rotérbart cykelstyr, mens HHX-elever fra Tietgen Handelsgymnasium i Odense løb med sejren i Erhvervscase for et nyt kundeprogram til hoteller.

Det er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, som i samarbejde med Dansk Erhverv, arrangerer DM i Teknologi og Erhvervscase. Og direktør Lars Kunov sluttede DM-finalen af med at rose alle 10 finalehold:

”Jeg er dybt imponeret over jeres opfindelser og forretningsidéer. I har et fantastisk talent. For det at kunne koble teori med virkeligheden, som I kan, er en unik evne. Nu skal i hjem for at færdiggøre jeres uddannelser. Og jeg er sikker på, at dagen i dag er starten på en lovende karriere for jer hver især”, sagde Lars Kunov.

Yderligere oplysninger:
Ingrid Behrndt Andersen, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, 20 20 72 91.

Fakta: Sådan gik det ved DM i Teknologi

 • 1. plads – Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding:
  Kasper V. Petersen, Jeppe T. Hostrup, Carl Emil Sestoft Jensen og Jeppe Tobias Nielsen har udviklet ’Slim Park’ – et særligt rotérbart cykelstyr, som kan drejes parallelt med forhjulet, så man kan parkere flere cykler ved siden af hinanden. Det vil give mere plads i cykelskuret og er også smart, når cyklen skal med i toget eller bag på bilen.
     
 • 2. plads – Uddannelsescenter Holstebro:
  Theis Randeris Mathiassen, Tomass Karlis Pedersen og Elias Reindorff Skjoldborg har opfundet ’Nordic Box’ – et let cykelkit med lappegrej, som kan sidde i rammen på en racercykel. 
     
 • 3. plads – Gymnasiet HTX i Skjern:
  Malthe Jean Lundgaard Kjærgaard, Anders Corlett Bjerregaard og Jonas Askjær Jørgensen har udviklet ’Play Box’ – en boks på hjul, der både kan anvendes til praktisk opbevaring af fx legetøj og bruges til at lege med. Boksen kan bl.a. bruges i daginstitutioner.

Fakta: Sådan gik det ved DM i Erhvervscase
Konkurrencen i erhvervscase tog udgangspunkt i virkelighedens teknologiske problemstillinger, og Brøchner Hotels fungerede som case.

 • 1. plads – Tietgen Handelsgymnasium i Odense:
  Bertram Illum Lindegren Pedersen, Kasper Gaarde, Mathias Berg Pedersen og Emma Vogt Sørensen har udviklet et helt nyt kundeprogram, hvor hotellet bl.a. donerer et vist pengebeløb til de hjemløses avis ’Hus Forbi’, hver gang et værelse lejes ud.
      
 • 2. plads – Niels Brock i København:
  Mazen Salameh, Asger Meineche Jensen, David Xin Long Lin og Mikkel Bjørnestad Hjortboe vil gøre hotelbooking mere personligt og få flere hotelgæster til at reservere et værelse direkte igennem hotellets eget bookingsystem. I dag foregår en stor andel af reservationerne gennem de store bookingplatforme, som tager sig godt betalt. På den måde vil hotellet  kunne spare mellem 10 og 15 pct. pr. værelse.
     
 • 3. plads – Slotshaven Gymnasium – EUC Nordvestsjælland: 
  Ida Hagelund, Michelle de Visme, Amanda Kjerrumgaard og Natasja Pedersen har udviklet en markedsføringsplan, som bl.a. skal styrke hotellets brand og skabe en større sammenhæng mellem hotelkædens seks hoteller.

 


 • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
 • Ny Vestergade 17, 2. sal
 • 1471 København K