Del
 | Nyhed

Elever og mestre klarer krisen med Chris

 

Der var en livlig snakken og forventningsfuld stemning i AaB’s konference-lokale denne aften, hvor panoramavinduerne lod de mange fremmødte nyde synet af stadions forårsgrønne plæne og tomme plastiksæder under en blå, blå himmel. Uddannelseschef for begge colleger, Helle Vestergaard, bød velkommen:

– Jeg vil rigtig gerne byde jer velkommen til det her mester-elev-arrangement, som vi har valgt at kalde ”Hvordan holder vi humøret højt, når krisen kradser?” Det har vi nogle bud på. Vi mener, vi skal sikre, vi har tilstrækkelig uddannede, og det er vigtigt, at I som mestre hjælper. Det er vigtigt, vi får nogle mennesker, nogle medarbejdere, med de rigtige kompetencer. Ikke kun nu, men også fremadrettet. Der skal vi alle sammen give en hånd med. Vi må tænke 2-3 år fremad, opfordrede Helle Vestergaard.

De to colleger har ca. 120 frisørelever, 60 kosmetikerelever og 100 tandklinikassistentelever om året, der søger praktikplads. P.t. står 62 elever uden læreplads.

Elever klar til at sælge sig selv
Mange af eleverne uden læreplads var mødt op denne aften og stod parat ved stande i et tilstødende lokale. Mestrene myldrede ind i lokalet og fandt hurtigt vej til elevernes stande efter en bid brød. Eleverne havde forberedt stakkevis af ansøgninger og viste lidt af deres kunnen frem. Frisøreleverne satte hår på øvelseshoveder, mens kosmetikereleverne tilbød håndmassage og neglepleje, og tandklinikassistenterne testede mestrenes håndhygiejne med UV-lys og viste afstøbninger frem. Nu gjaldt det.

Tandklinikassistentelev Susanne Trans var en af de mange elever, der håbede at finde sin læreplads i aften.

– Jeg har da hilst på flere af tandlægerne nu, og jeg tror da også, de er interesserede, siger hun og smiler med et sigende nik i retning af en mester ved nabobordet. – Der er da flere, der har armene fulde af ansøgninger.

Susanne Trans viste tandklinikassistentelevernes lærebogsmaterialer frem og pegede på de forskellige afstøbninger på bordet.

– Vi har nogle gipsafstøbninger med, som vi skal bruge til eksamen, og sølvafstøbninger, hvor vi har startet med at modellere op i voks. Vi viser også de nye lærebøger frem, siger Susanne Trans.

Chris stod for krisekur
Efter et par timer var det tid til en energisk krisekur af den kendte coach Chris MacDonald. Hans foredrag var en livlig kaskade af humor, klassiske kønsforskelle og tænkevaner. Et vigtigt tema var vigtigheden af at tale pænt til sig selv indeni og til kolleger på arbejdet. For mennesker er flokdyr, og dårlig energi smitter.

– ”Nu skal vi hygge os”, siger danskere. Det, I gør, som er så pissehyggeligt, er, at I snakker om, hvor hyggeligt det er. I bliver ved med at bekræfte hinanden. I kan mærke det helt ind i jeres fucking knogler. ”Tak for i aften, det var hyggeligt”. I bekræfter hinanden hele tiden. De ord, vi bruger, er vigtige, pointerede Chris MacDonald energisk til stor morskab for tilhørerne.

Og så var der lige det der med motion. Og nok søvn. Og mindre stress. God energi betyder nemlig godt humør – og måske betyder det også flere lærepladser.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K