Del
 | Pressemeddelelse

En halv milliard til uddannelse er vigtig vitaminindsprøjtning

Det danske arbejdsmarked får brug for kvalificeret faglært arbejdskraft de kommende år og derfor er det afgørende, at samfundet investerer i uddannelse af de ledige, som i dag savner kvalifikationer til fremtidens job. Derfor glæder det Danske Erhvervsskoler, at regeringen i dag fremlægger et beskæftigelsesudspil med fokus på uddannelse, og at man vil afsætte en halv milliard kroner alene til at give de ufaglærte ledige en erhvervsuddannelse fra første ledighedsdag.

"Uddannelsesindsatsen skal kobles til arbejdsmarkedets behov og der skal være tale om ordinær uddannelse. Derfor skal dialogen mellem erhvervsskolerne og arbejdsmarkedets parter være afsættet for, at vi får succes med mere målrettet uddannelse. Både de ledige og virksomhederne skal kunne se meningen med, at der satses på opkvalificering, fordi det følges af reelle beskæftigelsesmuligheder bagefter," siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler.

Regeringens beskæftigelsesudspil har fokus på den enkeltes behov for at få et varigt job og derfor skal der satses på, at et markant uddannelsesløft afløser meningsløs aktivering. Der bliver tale om seks ugers målrettet uddannelse som erstatning for seks ugers selvvalgt uddannelse.

"På erhvervsskolerne er vi parate til at tage imod flere af de ledige på erhvervsuddannelserne og arbejdsmarkedsuddannelserne, og vi har gode erfaringer med at uddanne de voksne og ser frem til det kommende samarbejde med jobcentre og a-kasser om de konkrete uddannelsestilbud til de ledige, som kan have kortere eller længere erhvervserfaring at supplere deres uddannelsesforløb med," siger Lars Kunov.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K