Del
 | Nyhed

Engageret vvs-faglærer får pris for udviklingsarbejde

Siden 1989 har Poul Poulsen undervist vvs’ere på erhvervsskolen i Aalborg, primært inden for efteruddannelsesområdet. Gennem de sidste 10 år har han også arbejdet med at udvikle undervisningsmaterialer, senest i form af en håndbog til vvs-delen af den landsdækkende kampagne og kursusrække ”Tjek på energien”, som lærer vvs’ere og elektrikere om energibesparelser. På den årlige landsdækkende faglærerkonference for vvs-området den 29. juni 2010 hyldede omkring 100 fagfæller Poul Poulsen for hans engagerede indsats. Her fik den garvede underviser nemlig overrakt årets uddannelsespris for vvs-faget.

Begrundelsen er klar: ”Uddannelsesprisen gives i 2010 til Poul Poulsen, der gennem sit virke og personlige engagement i særlig grad har medvirket til en positiv forståelse og udvikling af vvs-uddannelsesområdet.” Poul Poulsen er en beskeden mand, der straks sender skulderklappet videre til Tech College Aalborgs ledelse.

– Jeg synes, at skolens ledelse med sin strategi om markedsudvikling og projektorientering fortjener en del af rosen. Det er de tanker, der har gjort mit arbejde muligt. Det er jo det hele, der skal spille sammen, for at sådan noget som ”Tjek på energien” kan lade sig gøre, forklarer han.

En god afslutning

Til jul går Poul Poulsen på efterløn. Og bedre måde kan man vel ikke tænke sig at slutte sin karriere på?

– Det varmer at få sådan en pris. Den sender også det signal, at det arbejde, jeg har lavet og de tanker, jeg har gjort mig, kan bruges af andre. Ofte har vi egentlig det problem, når vi har udviklet materiale, at det varer noget tid, før det slår igennem, og interessen for det bliver vakt, siger Poul Poulsen, der kan glæde sig over, at dét langt fra var tilfældet denne gang.

Vvs-fagets uddannelsespris er blevet uddelt hvert år siden 2001, hvor initiativtagerne bestående af ledere fra forskellige tekniske skoler samt repræsentanter fra EVU (El- og Vvs-branchens Uddannelsessekretariat) nedsatte sig som ”Foreningen til uddeling af den årlige vvs-uddannelsespris”. Prisen finansieres privat af initiativtagerne.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K