Del
 | Pressemeddelelse

Erhvervsgymnasier: Adgangskrav burde ikke have bremset forlig

Det er rigtig ærgerligt, at politikerne i dag opgav serviceeftersynet af gymnasiereformen på grund af uenighed om adgangskrav, mener Danske Erhvervsskoler-Lederne. Der er fortsat brug for en opstramning af de faglige krav på de gymnasiale uddannelser.

Efter måneders forhandlinger i forligskredsen omkring gymnasiereformen valgte folketingets partier i dag at kaste håndklædet og opgive at nå til enighed om en ny politisk aftale for de gymnasiale uddannelser.

Selv om der så ud til at være bred enighed om at styrke elevernes faglige niveau, begrænse antallet af studieretninger og styrke grundforløbet blev uenighed om adgangskrav årsagen til, at forhandlingerne brød sammen.

Regeringen holdt fast i, at de gymnasiale uddannelser bør have samme adgangskrav som erhvervsuddannelserne, det vil sige 02 i dansk og matematik, mens de borgerlige partier har forlangt mindst 4.

Danske Erhvervsskoler-Lederne så dog ingen mulighed for et politisk forlig uden adgangskrav, når kravet er indført på erhvervsuddannelserne.

”Det er meget skuffende, at forligskredsen opgav at indgå et kompromis, så man kunne enes om et samlet serviceeftersyn af gymnasiereformen. Vi havde set frem til den helt nødvendige opstramning af kravene til fremtidens elever i de gymnasiale uddannelser, som ville have givet et langt mere overskueligt og målrettet gymnasium,” siger René van Laer, formand for Danske Erhvervsskoler-Ledernes gymnasieudvalg.

Han forudser, at nye politiske forhandlinger om gymnasiet har lange udsigter på grund af det forestående folketingsvalg.

”Vi vil naturligvis gøre vores til, at en opstramning af gymnasiet bliver et valgkampstema og at en kommende regering vil have konkrete bud med i sit regeringsgrundlag,” tilføjer René van Laer.

Yderligere kommentarer direktør Lars Kunov, mobil 20 72 03 21.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K