Del
 | Pressemeddelelse

Erhvervsgymnasium har landets laveste elevfravær

 

Htx på Syddansk Erhvervsskole og hhx/htx på Erhvervsskolerne i Aars har det laveste og næstlaveste fravær blandt de danske gymnasier. Det viser en samlet oversigt, som Undervisningsministeriet netop har  offentliggjort for første gang. I Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier er direktør Lars Kunov glad for, at erhvervsgymnasierne har det laveste fravær og at fem af gymnasierne på top 10 er erhvervsgymnasier.

Regeringen har sat øget fokus på gymnasieelevernes fravær og derfor er det godt at se, at eleverne på erhvervsgymnasierne ikke har særlig meget fravær. På hovedparten af erhvervsgymnasierne har eleverne mindre end ti pct. fravær. På htx på Syddansk Erhvervsskole var fraværet sidste år 4,5 pct. og i Aars var det 5,6 pct. for hhx/htx.

"Vi er rigtig glade for, at fraværet er lavt på vores gymnasier, for det sikrer, at eleverne får mest mulig undervisning og dermed kan vi sikre, at de opnår det nødvendige faglige niveau og vi sikrer kvaliteten af de gymnasiale uddannelser. Det hænger da givetvis også sammen med, at eleverne på hhx og htx er motiverede for at komme til undervisningen, fordi de oplever en spændende og relevant undervisning på deres gymnasium," siger Lars Kunov.

Se tallene her:

http://uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/mar/190319-de-foerste-fravaerstal-paa-gymnasierne-er-nu-offentliggjort

 

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K