Del
 | Pressemeddelelse

Erhvervsskoler om nye praktikpladstal: Udviklingen går i den rigtige retning

Det går den rigtige vej med at skabe praktikpladser for erhvervsskoleelever ude på virksomhederne. Det viser nye tal, som Børne- og Undervisningsministeriet netop har offentliggjort. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier kalder tallene for ’godt nyt’.

Nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet viser, at der fra juni 2018 til juni 2019 blev indgået 44.492 uddannelsesaftaler mellem virksomheder og erhvervsskoleelever. Det er en beskeden stigning. Året før var antallet nemlig 44.351.

Alligevel mener Ole Heinager, formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne, at der er grund til at glæde sig over udviklingen:

”Hvis vi skal have flere unge til at tage en erhvervsuddannelse, er det helt afgørende, at der er det nødvendige antal praktikpladser ude på virksomhederne. Derfor er det også godt nyt, at udviklingen fortsat går i den rigtige retning. Men tallene viser også, at vi skal blive ved med at have fokus på, at der skal skabes flere praktikpladser”, siger Ole Heinager. 

Færre i skolepraktik
Ifølge de seneste tal fra Børne- og Undervisningsministeriet er der i samme periode sket et fald i antallet af elever, der er i skolepraktik, fordi de ikke har kunnet finde en praktikplads i en virksomhed.

I perioden fra juni 2017 til juni 2018 blev 7.947 elever optaget i skolepraktik. Det antal er nu faldet med næsten 18 procent til 6.521 elever.

”Et skolepraktikophold er et udmærket alternativ for de elever, som ikke har haft held til at indgå en uddannelsesaftale med en virksomhed. Men det allerbedste er nu engang at komme i virksomhedspraktik. Og derfor er det positivt, at færre elever er i skolepraktik”, siger Ole Heinager.

Yderligere oplysninger:
Politisk konsulent Thomas Bille Winkel, 40 91 98 78, tbw@deg.dk.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K