Del
 | Pressemeddelelse

Erhvervsuddannelser er synlige

Både dronning Margrethe og statsminister Helle Thorning-Schmidt nævnte erhvervsuddannelserne i deres nytårstaler og om et par dage gennemføres Skills-mesterskaberne i København.Det vil forhåbentlig inspirere flere unge til at tage en erhvervsuddannelse lige efter folkeskolen, mener Danske Erhvervsskoler-Bestyrelserne.
 

Måske så en del unge ikke nytårstalerne i sidste uge, men mange af deres forældre har utvivlsomt set og lyttet. Og derfor har det stor værdi, at både dronning Margrethe og statsminister Helle Thorning-Schmidt omtalte erhvervsuddannelserne i deres nytårstaler, mener Per Påskesen, formand for Danske Erhvervsskoler-Bestyrelserne.

”De unges forældre – og ikke mindst mor – har jo en del at skulle have sagt, når de unge skal træffe deres valg af ungdomsuddannelse i løbet af de næste par måneder. Derfor er vi naturligvis glade for, at både Dronningen og statsministeren nævnte erhvervsuddannelserne. Danmark har brug for flere faglærte og derfor er det så vigtigt at synliggøre uddannelserne overalt,” siger Per Påskesen.

Og både forældre og unge får lejlighed til at stifte bekendtskab med de dygtigste faglærte ved Skills-mesterskaberne i Bella Center i København, som løber af stablen torsdag-lørdag i denne uge. ”Jeg vil opfordre alle til at møde op, hvor de kan opleve en meget lang række af vores erhvervsuddannelser demonstreret i praksis. Her kan man virkelig tale om, at unge viser, at de bliver så dygtige, som de kan,” tilføjer Per Påskesen.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K