Del
 | Pressemeddelelse

Erhvervsuddannelserne holder skansen

 

"Det er faktisk flotte tal, som vi er glade for! Vi havde frygtet at den igangværende finanskrise og den store mangel på praktikpladser, ville have afholdt mange uddannelsessøgende fra at søge ind på erhvervsuddannelserne. Det ser heldigvis ikke ud til at være tilfældet. Tallene er i hvert fald i det store hele det samme som sidste år”, siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler - Lederne.  

Flere skal tage en erhvervsuddannelse
Desværre er status quo ikke nok. Forventningerne er, at Danmark om få år står med en voldsom mangel på faglært arbejdskraft. Flere undersøgelser understreger at Danmark om 8-10 år kommer til at mangle i omegnen af 100.000 faglærte - måske endda flere grundet afvandringen fra arbejdsmarkedet.  Omvendt vil vi stå med ca. 120.000 ufaglærte, som vil have svært ved at finde arbejde.  

”Det er utroligt vigtigt, at alle os der har med erhvervsuddannelserne at gøre, gør vores yderste for, at vi kan blive ved med at levere verdens bedste erhvervsuddannelser. Det vil helt konkret sige, at vi skal have løst praktikpladssituationen, vi skal give en bedre uddannelsesgaranti og vi skal sikre, at de unge bliver uddannelsesparate inden de starter på en ungdomsuddannelse”, siger Lars Kunov.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K