Del
 | Nyhed

Erhvervsuddannelserne står for skud – igen

Danske Erhvervsskoler står uforstående over for regeringens udspil til Finanslov 2014.
På positivsiden er der over de kommende fire år afsat 980 millioner kroner til blandt andet den lovede reform af erhvervsuddannelserne, men samtidig skæres der markant i alle taxametre på de erhvervsrettede uddannelser. Hvad sker der for regeringen?

Ib Haahr, formand Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne, undrer sig.
- Vi forstår simpelthen ikke regeringens udspil. Statsministeren har lovet en ambitiøs reform af erhvervsuddannelserne, og en styrkelse af de erhvervsrettede uddannelser i Danmark. Men i udspillet ser det nu ud til, at erhvervsuddannelserne skal spare 163 millioner på EUD taxametret og 67 millioner på HHX og HTX taxametrene alene i 2014, mens STX, det almene gymnasiums taxametre, beskæres langt mindre. Det er da tankevækkende, at de erhvervsrettede uddannelser nu står for skud igen, netop som vi er blevet lovet kvalitetsløft og udvikling. Det giver ingen mening, siger Ib Haahr.

De store besparelser på taxametrene vil presse mange erhvervsskoler og risikerer at vanskeliggøre udmøntningen af en ambitiøs reform.

- Ambitionen er jo, at erhvervsuddannelsesreformen skal genskabe erhvervsuddannelserne som en attraktiv uddannelsesvej for de unge efter folkeskolen. De 422 millioner kroner, der er afsat til reformarbejdet i 2014, risikerer nu i praksis at blive brugt til brandslukning i stedet for kvalitetsudvikling, når den økonomiske hverdag ude på skolerne bliver så presset på grund af taxameterbesparelserne; - og det vil da være da være dybt utilfredsstillende for alle parter, siger Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler- Lederne.

De to formænd sender en fælles appel til regeringen:
- Sæt reel handling bag ordene om en ambitiøs reform af erhvervsuddannelserne, og giv de erhvervsrettede uddannelser et taxameter på lige fod med STX, ellers er der ingen unge tilbage på de erhvervsrettede uddannelser i 2020.

 

Ønskes der yderligere information vedrørende denne pressemeddelelse, kan man henvende sig til Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler, på tlf. 2072 0321, eller  Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne, på tlf. 2024 5054.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K