Del
 | Pressemeddelelse

Esbjerg handelsskole og statsskole fusionerer

 

Den fusionerede skole har skiftet navn til Rybners er valgt som skolens nye navn for at trække trådene historisk tilbage til udgangspunktet. 

 

Esbjerg Handelsskoles første leder var Olaf Rybner Pedersen som var en visionær og moderne skolemand i Esbjerg tilbage i 1890. Samtidig var det samme person som også var med til at etablere Esbjerg Statsskole i 1907. Så det er Olaf Rybner Pedersen der har haft en afgørende betydning og indflydelse på begge de fusionerende skolers begyndelse.

 

Rybners udbyder både HHx og STx uddannelserne i et integreret gymnasium samt rummer en stor afdeling med Erhvervsuddannelser. Ligeledes udbyder skolen AMU uddannelser og anden efteruddannelse. I alt har skolen omkring 1900 årselever og ca. 210 medarbejdere.

 

Esbjerg Handelsskoles direktør Karsten Rieder er udnævnt som direktør for Rybners og direktionen består derudover af rektor/vicedirektør Søren Copsø der har ansvaret for hhx og stx uddannelserne, erhvervsuddannelseschef Lars Katzmann der har ansvaret for erhvervsuddannelserne og kursusaktiviteterne samt økonomichef og administrationschef Allan M. Skydt der har ansvaret for økonomi, bygninger og øvrige administrative områder.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K