Del
 | Nyhed

EU-ros til Danmark for vekseluddannelse

Flere EU-lande burde gøre som Danmark og lade langt mere praktik indgå i deres erhvervsuddannelser, mener EU-kommissionen.

I Danmark er stort set alle i vekseluddannelse i erhvervsuddannelserne – 99,7 pct.

Kombinationen af praktiske erfaringer og teoretisk læring ses som en effektiv tilgang til at sikre, at arbejdsstyrken besidder relevante færdigheder, fremhæver EU-kommissionen i ”Education and Training Monitor 2016”.

Det er dog kun meget få EU- lande, som udbyder muligheden for vekseluddannelse i samme grad som Danmark. Kun Letland ligger en smule over Danmark med 100 pct. Ungarn og Tyskland lader mellem 80 og 90 pct. være vekseluddannelse for at sikre den kvalificerede arbejdskraft fremover.

En del lande har slet ikke vekseluddannelse som en del af deres uddannelsessystem. Bulgarien, Irland, Kroatien, Cypern, Litauen, Portugal og Slovenien angiver, at de slet ikke har nogle vekseluddannelsesforløb.

Se alle landes brug af vekseluddannelse herr og med flere detaljer i vedhæftede pdf.

Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier bringer hver dag i denne uge nye fakta om erhvervsuddannelserne i EU i anledning af EU-kommissionens European Vocational Skills Week – discover your talent.

EU-kommissionen vil med denne uge skabe særlig opmærksomhed om behovet for flere erhvervsuddannede i hele Europa. EU roser Danmark som et foregangsland på grund af brugen af vekseluddannelse – meget praktik sammenlignet med andre lande. Det er vejen frem i forhold til det fremtidige arbejdsmarkedsbehov.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K