Del
 | Pressemeddelelse

Faglærte talenter er fremtidens vækstmotor

Talentudvikling er på dagsordenen, når de danske erhvervsuddannelser 27.-29. januar i Odense Congress Center for allerførste gang samler sig om et fælles Danmarksmesterskab: DM i Skills.

Knap 200 deltagere fra 36 fag er udtaget til at være med. De får hver især en stor oplevelse og kan måske rejse hjem med titlen som Danmarksmester på CV’et. I det store perspektiv er DM i Skills endnu et skridt på vejen mod at sikre, at Danmark også i fremtiden har den stærke faglige arbejdskraft, der skal styrke væksten og vores evne til at klare os i den globale konkurrence.

- I dag er det helt legitimt at stræbe efter at blive den bedste - også på erhvervsuddannelserne. DM i Skills er med til at motivere de stærkeste elever til at blive endnu bedre, siger formand for SkillsDenmark Jesper Juul Sørensen.

DM i Skills bliver åbnet torsdag morgen af undervisningsminister Tina Nedergaard. Herefter kan de besøgende de næste tre dage fra morgen til aften opleve deltagerne knokle med og svede over deres opgaver i åbne værksteder. De besøgende kan også selv prøve kræfter med forskellige fag - som fx murerfaget, malerfaget og VVS. DM i Skills er nemlig også et udstillingsvindue for de grundskoleelever, der snart skal vælge ungdomsuddannelse.

- Engang troede man, at fremtidens produktion ville ligge i udlandet. I dag er vi blevet klogere. Nu ved vi, at vi ikke kan skille udvikling og produktion ad. Vi ved derfor også, hvor vigtigt det er, at vi har faglærte, der er eksperter inden for deres felt helt ned til den mindste detalje, siger Jesper Juul Sørensen og tilføjer:

- DM i Skills giver eleverne på erhvervsuddannelserne en anledning til at stræbe højere og yde en ekstra indsats.

Vinderne af DM i Skills 2011 bliver kåret lørdag eftermiddag, hvor nationalbankdirektør Nils Bernstein overrækker præmierne.  

 

For flere oplysninger kontakt formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, mobil: 21 66 50 20

eller SkillsDenmarks journalist Annika Yderstræde mobil: 51 94 70 02.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K