Del
 | Pressemeddelelse

Første DM i Skills

27.-29. januar 2011 inviterer SkillsDenmark til Danmarksmesterskabet DM i Skills i Odense Congress Center. Her deltager 200 unge fra 36 forskellige erhvervsuddannelser som fx murere, tømrere, frisører, ernæringsassistenter, mediegrafikere, smede og bagere.

Deltagerne ved DM i Skills har en række ting til fælles: De er talentfulde, målrettede og fulde af begejstring for deres fag. Og så kæmper og arbejder de alle for at blive Danmarks bedste inden for deres felt.

- Med DM i Skills får vi vist, at erhvervsuddannelserne også er for de ambitiøse. Der er masser af unge mennesker, der gerne både vil have hovedet, hænderne og hjertet med i deres uddannelsesvalg og senere jobs. Spændet er bredt og udvalget stort, som alle gæster til DM i Skills også vil opleve, siger formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen.

Med DM i Skills vil erhvervsuddannelserne vise de unge, hvor mange muligheder der er inden for erhvervsuddannelserne. Derfor er der også særlige konkurrencer i praktiske opgaver for 9. Klasser fra Region Syddanmark. 36 hold er udtaget til at deltage i folkeskolernes helt eget lille mesterskab, der finder sted fredag den 28. januar sideløbende med DM i Skills.

DM i Skills er desuden en målrettet talentudvikling af de deltagende unge. Og de kammerater ude på erhvervsuddannelserne, der har ambitioner om at komme med til DM i Skills 2012. Cirka 12 af vinderne får mulighed for at gå videre til WorldSkills i London efteråret 2011.

SkillsDenmark håber, at mange lærere vil benytte DM i Skills til at vise deres elever det væld af uddannelser, der findes på erhvervsskolerne. Men alle med interesse for godt håndværk og stor fagkundskab er velkomne til at besøge DM i Skills. Der er gratis entre alle tre dage.

Læs mere på www.skillsdenmark.dk

For yderligere information kontakt Annika Yderstræde m: 51 94 70 02,
e: ay@danskeerhvervsskoler.dk


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K