Del
 | Nyhed

Fordelingen af praktikpladscentrene er positiv

Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne (DE-B), er helt tilfreds med fordelingen af de nye praktikpladscentre på erhvervsskolerene, der netop er blevet offentliggjort.

- Det er meget positivt, at nærhedsprincippet er fastholdt. Det betyder, at eleverne kan blive i deres lokalområder og ikke skal rejse langt for at færdiggøre deres uddannelser. Og det er altafgørende for, hvorvidt de unge gennemfører, siger Ib Haahr.

Praktikpladscentrene går i gang allerede den 1. september og vil klart styrke erhvervsuddannelserne.

- Det kan ikke siges for tit. Arbejdsmarkedet kommer ganske snart til at mangle faglært arbejdskraft, og derfor er det helt essentielt, at vi får genskabt tilliden til erhvervsuddannelserne, så vores unge igen søger ind. Praktikpladscentrene er et led i at genskabe den tillid, da de giver eleverne den uddannelsesgaranti, vi har efterlyst så længe, siger Ib Haahr.

Danske Erhvervsskoler – Bestyrelserne er ligeledes meget tilfredse med, at foreningen bliver en del af den ekspertgruppe, der skal evaluere praktikpladscentrene.
- Der giver os mulighed for på nærmeste hold at følge med i, hvilke parametre ministeriet vil evaluere på samt at følge praktikpladscentrenes arbejde, siger Ib Haahr.

Fakta om praktikpladscentrenes opgaver:

50 erhvervsskoler er godkendt som praktikpladscenter. Centrene skal sikre, at de elever, der ikke har en ordinær praktikpladsaftale i en virksomhed, alligevel kan færdiggøre deres erhvervsuddannelse.
Gennem delaftaler, eller såkaldte brikaftaler, vil centrene sørge for, at de unge kommer i virksomhedspraktik i kortere eller længere perioder, så de også får reel virksomhedserfaring, imens de er i skolepraktik.
Et andet centralt indsatsområde for de nye praktikpladscentre bliver kvalitetsudviklingen af skolepraktikken.

 

Ønskes der yderligere oplysninger i forbindelse med denne pressemeddelelse, kan man rette henvendelse til Ib Haahr, formand for Danske Erhvervsskoler - Bestyrelserne, på tlf. 2024 5054.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K