Del
 | Pressemeddelelse

Gør det enkelt for den unge at blive klar til uddannelse

De unge har brug for et enkelt og overskueligt tilbud, når de skal blive klar til en ungdomsuddannelse. Derfor er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier positive over for anbefalinger fra ekspertudvalg, som blev fremlagt den 28. februar 2017.

Flere unge skal fremover være parate til at fortsætte direkte fra folkeskolen til en ungdomsuddannelse. Men går man ikke den lige vej og har brug for hjælp til at komme videre, skal man møde et enkelt og overskueligt system. Det lægger ekspertudvalget om bedre veje til ungdomsuddannelse, det såkaldte Stefan Hermann-udvalg, op til i sine anbefalinger, og det hilser Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, velkomment.Han vurderer, at det vil medvirke til, at flere bliver klar til efterfølgende at gå i gang med en erhvervsuddannelse.

”De unge skal være uddannelsesparate, når de starter på en erhvervsskole, så det er uhyre vigtigt, at et nyt forberedende tilbud har fokus på at sikre det, herunder at de har 02 i dansk og matematik. Her vil et entydigt ansvar være en vigtig forankring af indsatsen over for den unge,” siger Lars Kunov.

Han hæfter sig også ved ekspertudvalgets formulering om vigtigheden af ”en fast hånd i ryggen” forstået som at den unge har én kontaktperson, som hjælper hele vejen til start på en ungdomsuddannelse. Som Stefan Hermann formulerede det ved præsentationen af anbefalingerne skal ”den faste hånd give et lille skub, når det er nødvendigt og støtte, når det er aktuelt”.

”Det er helt afgørende, at der er meget fokus på at sikre en god og smidig overgang til ungdomsuddannelse af hensyn til den unge. Det skal også medvirke til, at den unge er bedst muligt forberedt på kravene til at kunne gennemføre den valgte uddannelse,” tilføjer Lars Kunov.

Regeringen fik præsenteret ekspertudvalgets anbefalinger, og undervisningsminister Merete Riisager kvitterede med at tage positivt imod anbefalingen om at etablere én forberedende uddannelse som erstatning for de mange forskellige nuværende tilbud.

Både beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og børne- og socialminister Mai Mercado deltog i præsentationen og vil indgå i det fortsatte arbejde om en tværgående indsats.

På baggrund af anbefalingerne vil regeringen komme med sit udspil som oplæg til politiske drøftelser i løbet af foråret.

Yderligere kommentarer Lars Kunov, mobil 2072 0321.

Læs anbefalingerne:
Bedre veje til en ungdomsuddannelse – anbefalinger til regeringen (pdf)
Bedre veje til en ungdomsuddannelse – opsummering af anbefalingsområder til regeringen (pdf)

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K