Del
 | Pressemeddelelse

Gymnasieelever fra hele landet kæmper om DM-titler

Onsdag i denne uge kæmper 10 elevhold fra tekniske gymnasier (HTX) og handelsgymnasier (HHX) om Danmarksmesterskaberne i forretningsidéer og teknologiske opfindelser. Det sker på Børsen i København.

34 dygtige og håbefulde elever fra tekniske gymnasier og handelsgymnasier sætter i morgen kurs mod Christian IV’s gamle smukke børsbygning i København. Her skal de onsdag fra kl. 8.30 til 12.30 dyste om at blive Danmarksmestre i Teknologi og Erhvervscase.

Eleverne har via lokale skolemesterskaber og regionale mesterskaber kvalificeret sig til DM-finalen, hvor de foran en dommerkomité hver især skal præsentere deres forretningsidé eller teknologiske opfindelse. Og når dommerne har voteret, vil to af holdene kunne kalde sig for Danmarksmestre.

Det er Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, som afholder DM-finalen sammen med Dansk Erhverv. Og direktør Lars Kunov glæder sig til finaledagen:

”De unge, der går på HTX- eller HHX-uddannelsen, lærer at koble teori og praksis på en helt unik måde. De er fremtidens iværksættere, opfindere og markedsstrateger. Og det bliver rigtig spændende at se elevernes nyskabende opfindelser og kreative forretningsideer, siger Lars Kunov.

Hos medarrangøren Dansk Erhverv ser man også frem til finaledagen:

”Danmark har brug for unge med talent for innovation og forretning, og på HHX- og HTX-uddannelserne får de unge kompetencer, der efterspørges af erhvervslivet. Så hvis man som ung drømmer om en karriere inden for det private erhvervsliv, så bør man klart overveje at gå HHX- eller HTX-vejen”, siger Claus Rosenkrands Olsen, uddannelsespolitisk chef i Dansk Erhverv.

Finalen afholdes på Børsen hos Dansk Erhverv, Slotsholmsgade 1-3, 1216 København K.

Yderligere oplysninger:
Politisk konsulent i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, Thomas Bille Winkel, 40 91 98 78, tbw@deg.dk.

Fakta: 10 hold kæmper om DM i Teknologi og Erhvervscase 
Følgende 5 HTX-hold kæmper om Danmarksmesterskabet i Teknologi:

 • Uddannelsescenter Holstebro stiller med et hold af tre elever, der har opfundet et let cykelkit med lappegrej, som kan sidde i rammen på en racercykel.
    
 • NEXT Sukkertoppen Gymnasium fra Valby sender to elever til DM. De har udviklet et møbelkoncept til studerende med lidt plads i studieboligen. Møblerne kan bl.a. hænges op på væggen, så der bliver mere gulvplads.
     
 • ZBC Vordingborg stiller med tre elever, som har opfundet en kæmpe byggeklods til børnehaver. Klodsen kan bruges til at bygge fx en hule eller et sørøverskib, samtidig med at den kan fungere som et møbel.
   
 • HTX Gymnasium i Skjern sender et hold af tre elever til København. De har opfundet en boks på hjul, der både kan anvendes til praktisk opbevaring og bruges til at lege med.
    
 • Hansenberg Tekniske Gymnasium i Kolding stiller med et hold af fire elever, som har udviklet et særligt rotérbart cykelstyr, som kan drejes parallelt med forhjulet, så man kan parkere flere cykler ved siden af hinanden. Det vil give mere plads i cykelskuret og er også smart i tog og biler.

Konkurrencen i erhvervscase tager udgangspunkt i virkelighedens teknologiske problemstillinger, og Brøchner Hotels fungerer som case.

Følgende 5 HHX-hold kæmper om Danmarksmesterskabet i Erhvervscase:

 • Aalborg Handelsgymnasium stiller med et hold bestående af tre elever, der vil styrke hotelkædens brand. Det skal ske ved, at hotellet donerer 10 kr. til at rense verdenshavene, hver gang en af hotellets gæster køber en økologisk drink.   
   
 • Slotshaven Gymnasium – EUC Nordvestsjælland sender fire elever til DM-finalen. De har udviklet en markedsføringsplan, som bl.a. skal styrke hotellets brand og skabe en større sammenhæng mellem hotelkædens seks hoteller.
    
 • Niels Brock i København stiller med et hold af fire elever, som vil gøre hotelbooking mere personligt og få flere hotelgæster til at reservere et værelse direkte igennem hotellets eget bookingsystem. I dag foregår en stor andel af reservationerne gennem de store bookingplatforme, som tager sig godt betalt. På den måde vil hotellet kunne spare mellem 10 og 15 pct. pr. værelse.
   
 • Tietgen Handelsgymnasium i Odense sender fem elever af sted til DM-finalen. Eleverne har udviklet et helt nyt kundeprogram, hvor hotellet bl.a. donerer et vist pengebeløb til de hjemløses avis ’Hus Forbi’, hver gang et værelse lejes ud.
    
 • Aarhus Business College stiller med et hold bestående af tre elever, som vil åbne et nyt hotel i Hamborg.

 • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
 • Ny Vestergade 17, 2. sal
 • 1471 København K