Del
 | Pressemeddelelse

Hhx meget populært blandt de studerende

Hele 96 % af de studerende på hhx er tilfredse med uddannelsen. Heraf er de 39 % meget tilfredse med at gå på hhx.

90 %, af eleverne i undersøgelsen erklærer, at det var meget afgørende for dem, at man kan bruge det, man lærer på hhx til noget.

93 % af eleverne i undersøgelsen er enige eller meget enige i, at noget af det de bedst kan lide ved undervisningen er anvendeligheden.

”Når hhx-eleverne fortæller om, hvorfor de valgte hhx, understreger de, at det er fordi de synes, det er en uddannelse, de virkelig kan bruge til noget konkret, som forberedelse til ’den virkelige verden’. Hhx’ ry som en direkte anvendelig og fagligt interessant uddannelse er vigtige parametre for de unge, der vælger hhx som deres gymnasieuddannelse. Hhx må derfor siges at være en succeshistorie, når det handler om elevernes forventninger til, at de skal kunne bruge deres gymnasieuddannelse til noget og deres oplevelser af at gå på handelsgymnasiet”, understreger forskere på CeFU, Birgitte Simonsen og Arnt Louw Vestergaard.

”Det er meget flotte resultater, som jeg synes vi skal være stolte af. Ledere og lærere på de erhvervsgymnasiale uddannelser knokler hver eneste dag for at lave uddannelse i verdensklasse. Og noget tyder på at eleverne kvitterer for indsatsen – det er vi glade for”, siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler.

Forskningsprojektet ”Læringsmiljø på hhx – kvaliteter og udfordringer” gennemføres i samarbejde mellem Danske Erhvervsskoler, Foreningen af Unge Handelsmandsuddannelser (FUHU), Center for Ungdomsforskning (CEFU) og støttet af Undervisningsministeriet. Formålet med undersøgelsen er blandt andet at afdække hvilke interesser og forestillinger hhx-eleverne kommer til uddannelsen med, hvilke grunde der har fået dem til at søge hhx, hvorfor de bliver på uddannelsen og hvad de gerne vil bruge hhx til. Projektet forventes afsluttet ultimo 2010.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K