Del
 | Pressemeddelelse

HHX- og HTX-elevers niveau imponerede dommerne til DM

Interessentsanalyser, markedspenetrering og ”top of mind”. Fagudtrykkene fløj igennem luften og blev akkompagneret af reklamevideoer, nyudviklede mobil-apps og demonstrationer af nye opfindelser tirsdag på Tietgenskolen i Odense. Her kæmpede tre hold elever fra Handelsgymnasiet og tre hold elever fra Teknisk Gymnasium om DM-titlen inden for henholdsvis erhvervscase og teknologi. Eleverne talte hurtigt, engageret og overbevisende for at præsentere deres produkter, og dommerne var imponerede.-Niveauet er højt, de unge er meget engagerede, og så har deres research været super, sagde Michael Bisgaard, business manager fra Peter Larsen Kaffe, som var en af dommerne i erhvervscase-konkurrencen.- Opfindsomheden er stor, og de unge har virkelig været igennem alle dele af processen. Niveauet har været højt, sagde Peter Larsen, fagkonsulent for teknologi, HTX i Horsens, som var en af dommerne i teknologi-konkurrencen. Det var Esben Søndergaard Petersen, Gry Thomsen og Sebastian Barrett fra Mercantec, Viborg, der løb af med sejren i erhvervscase. De havde udviklet en mobilapplikation for Peter Larsen Kaffe. Så en QR-kode på kaffeposer og kaffekapsler kan scannes ind på smartphones og føre til opskrifter og produktinformation.

Og i teknologi var det Jakob Arngaard, Jacob Callesen, Silas Andersen og Tabita Helle fra EUC Vest, der tog guldet. De havde udviklet en oval kasse med hul igennem, som kan bruges til sengeredning på hospitaler. Et produkt, der skal spare tid og arbejdskraft og modvirke nedslidning. Dommerne roste dem meget for, at de i en ung alder havde udviklet et så innovativt og godt tænkt produkt, som kan løse et reelt problem. Det er gymnasieudvalget under Danske Erhvervsskoler – Lederne, som står bag konkurrencen i erhvervscase for Handelsgymnasiets og teknologi for Teknisk Gymnasiums elever. Formålet er at vise den meget praksisorienterede pædagogik på de erhvervsgymnasiale uddannelser frem, at engagere eleverne og højne deres niveau og at skabe tætte bånd til virkeligheden ved at lade eksisterende virksomheder være med til at stille opgaver. Selv om det er første gang, konkurrencen er blevet afholdt, har der været rigtig stor opbakning. Godt 40 erhvervsgymnasier har deltaget i først lokale og så regionale konkurrencer før DM. Det er derfor allerede besluttet, at DM i erhvervscase og teknologi også afholdes næste år.

DM i erhvervscase og teknologi 2012 blev afholdt den 25. september på Tietgenskolen i Odense og blev sponsoreret af Danske Erhvervsskoler. Præmierne blev sponsoreret af Industriens Uddannelses- og Samarbejdsfond og Udviklings- og Samarbejdsfond for DI, HK HANDEL og HK/Privat.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K