Del
 | Pressemeddelelse

Ingen visioner for de erhvervsrettede uddannelser i årets finanslov

”Det ser ud, som om regeringen har opgivet visionen om uddannelser i verdensklasse og ungdomsuddannelser til alle. Usikkerhed om skolernes økonomi, ingen løsning i sigte på praktikpladsmanglen og udokumenterbare besparelser på skolernes administration er hvad årets finanslov byder erhvervsskolerne. De fortsatte nedskæringer i erhvervsskolesektoren viser med al tydelighed regeringens svindende ambitionsniveau om at uddanne unge mennesker til det danske arbejdsmarked. Det både skuffer og undrer os al den stund, det danske erhvervsliv i fremtiden vil skrige på mere arbejdskraft”, siger formanden for Danske Erhvervsskoler – Lederne, Peter Amstrup.

Det danske arbejdsmarked står over for et større generationsskifte inden for de næste år, og der vil være et enormt behov for fagligt veluddannet arbejdskraft. Forventningerne er, at det danske arbejdsmarked i løbet af få år kommer til at mangle omkring 100.000 faglærte. Alligevel insisterer regeringen på at gennemføre bespa­rel­serne på erhvervsskolerne.

”Det er ærgerligt og skuffende, at forslaget til næste års finanslov ikke bringer os nærmere uddannelse i verdensklasse. Det går ud over de unge mennesker på erhvervsuddannelserne, danske virksomheder og den danske velfærd, hvis der ikke investeres mere i vores uddannelser”, siger Søren Slotsaa, formand for Danske Erhvervsskoler Bestyrelserne.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K