Del
 | Pressemeddelelse

Jyndbjerg Møbelsnedkeri blev Årets Læreplads 2016

Jyndbjerg Møbelsnedkeri i Bjerringbro blev i dag kåret som Årets Læreplads 2016 af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier. Kåringen fandt sted i København, hvor virksomheden fik overrakt diplom og Årets læreplads-statuetten.

Maskinsnedkerlærling Rasmus Schwartz har indstillet sin læreplads, og han tager sine skoleperioder undervejs på Skive Tekniske Skole. I begrundelsen for valget af Jyndbjerg Møbelsnedkeri hedder det bl.a.:

”Det er en uddannelsesbevidst og socialt opmærksom virksomhed, der er i stand til at tiltrække elever fra andre dele af landet, fordi de tager sig rigtig godt af dem.”

Det var sidste års vinder af Årets Læreplads, Midtvask i Aarhus, serviceleder Carsten Olsen sammen med industrioperatør-elev Søren Ilsø Jensen, som overrakte prisen til dette års vinder.

Jyndbjerg Møbelsnedkeri var repræsenteret ved ejerne Jonny Skov og Malene Nissen og lærling Rasmus Schwartz.

Download foto af vinderne her 

De to øvrige nominerede var Capinplant i Haarby på Fyn og Thermo Fisher Scientific i Roskilde.
Capinplant er indstillet af eux-smede-elev Simon Grau Thomsen, som går på Syddansk Erhvervsskole. Priskomiteens begrundelse for nominering er bl.a.:

”Virksomheden lægger vægt på at få dygtige elever ved at lægge vægt på en struktureret og alsidig uddannelse og globalt udsyn med praktikophold i Capinplants afdeling i Polen.”

Download foto af holdet fra Cabinplant

Thermo Fisher Scientific er indstillet af kontorelev Malene Ruff, som går på Roskilde Handelsskole.
Priskomiteens begrundelse for nominering og 2. plads er bl.a.:

”En læreplads med store muligheder for både personlig og faglig udvikling, hvor der er mulighed for at påvirke hverdagen, og elevens mål fra handelsskolen er prioriteret højt.”

Fra Thermo Fisher Scientific deltog leder Martin Christiansen, HR-direktør Brian Sjaelland og eleven Malene Ruff.

Download foto af holdet fra Thermo Fisher Scientific 

I alt 26 erhvervsskoler havde indstillet en kandidat, og de havde tilsammen modtaget 359 indstillinger fra elever, der ville prise deres læreplads.

Læs mere på www.aaretslaereplads.dk

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K