Del
 | Pressemeddelelse

Kom styrket ud af Corona-krisen: Opkvalificer medarbejderne med tilskud fra kompetencefondene

Med løntabsgodtgørelse og tilskud fra kompetencefondene har mange virksomheder mulighed for at sende medarbejdere på fjernundervisningskurser med fuld lønkompensation.

Mens mange virksomheder overvejer, om de skal hjemsende eller afskedige medarbejdere for at sikre virksomhedens fortsatte drift, opruster skolerne med tilbud om fjernundervisning, som kan komme virksomhederne til gode. Når medarbejderne opkvalificeres, kan virksomhederne nemlig modtage kompensation for alle faglærte og ufaglærte medarbejdere, de sender på kursus i AMU. 

Udover VEU-godtgørelsen kan de virksomheder, der via deres overenskomst er omfattet af en kompetencefond, få yderligere tilskud til efteruddannelse. For mange virksomheder betyder det, at de ikke har udgifter til medarbejdernes løn, mens de opkvalificerer sig. 

PensionDanmark administrer 18 kompetencefonde, som alle giver tilskud til fjernundervisning.

”At bruge krisen til at sende medarbejderne på fjernundervisningskurser er en oplagt mulighed for virksomhederne til at komme styrket ud af krisen. Med både VEU-godtgørelse og tilskud fra fondene kan virksomhederne på én og samme tid opkvalificere og fastholde medarbejderne og dermed være klar til at tage fat, når samfundet kommer op i gear igen,” siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Direktør for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG), Lars Kunov, bakker budskabet op: 

”Erhvervsskolerne er lukkede, men undervisningen fortsætter virtuelt. Samtidig er skolerne i fuld gang med at opruste deres fjernundervisningstilbud, så kataloget af mulige AMU-kurser, man kan tilmelde sig som online-forløb, vokser dag for dag. Det kræver blot, at man har computer og internet for at komme i gang.” 

På pension.dk kan medarbejdere logge ind på et efteruddannelsessite og få et personligt overblik over relevant efteruddannelse med tilskud fra kompetencefondene, ligesom virksomhederne kan se, hvad der gives tilskud til. 

”Efteruddannelsessitet er lavet så medlemmer og virksomheder hurtigt får overblik og er sikre på at få pengene hjem – noget der jo er meget afgørende i disse tider. Vi har gjort det meget enkelt for virksomheden at få tilskuddet, når medarbejderne deltager i AMU-kurser. Ansøgningerne til kompetencefondene bliver oprettet automatisk, og virksomhederne modtager en e-mail fra PensionDanmark, når kurset er slut og kan med ganske få klik få udbetalt tilskuddet til virksomhedens NemKonto. Så nemt er det.” fortæller Torben Möger Pedersen.

Lars Kunov er enig i, at det er vigtigt, at det er så overskueligt for virksomhederne som muligt.

”Vi ved, at det vigtigt at det er nemt for virksomhederne at få et overblik over hvilke kurser, der findes, hvordan man tilmelder og hvordan man søger lønrefusion. Det ved skolerne også, og derfor står de klar til at svare på spørgsmål og guide virksomhederne på vej.”

Få mere at vide
Find en erhvervsskole, der udbyder AMU-kurser som fjernundervisning på Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers hjemmeside www.deg.dk. 

Virksomhederne kan ringe ind til PensionDanmarks virksomhedsrådgivning, der sidder klar til at svare på spørgsmål og hjælpe virksomhederne med ansøgningerne fra fondene. Ring på 70 12 13 42 mellem kl. 8-16.

Få overblikket over AMU-kurser, der udbydes som fjernundervisning på www.voksenuddannelse.dk.

Pressekontakt 
Kitte Verup, Kommunikationspartner, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, tlf. 81454502, mail: kv@remove-this.deg.dk

Ulrikke Ekelund, kommunikations- og pressechef, PensionDanmark, tlf. 20199238, mail: uek@remove-this.pension.dk

 

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K