Del
 | Pressemeddelelse

Ledelseskommission er et godt initiativ

Det er uhyre positivt, at regeringen har valgt at sætte fokus på offentlig ledelse med en ny kommission, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Uanset om man er ansat i en offentlig styrelse eller en uddannelsesinstitution med statsligt selveje, skaber konstante forandringer og nye rammevilkår særlige udfordringer for lederne. Derfor er det yderst relevant, at regeringen har nedsat en ledelseskommission, mener Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers direktør, Lars Kunov.

"Offentlig ledelse er en særlig disciplin, fordi man har ansvaret for store driftsbudgetter og at lede mange medarbejdere og på samme tid er underlagt en politisk ledelse, som kan ændre mål og rammer med kort varsel. Det gør arbejdet spændende, og det giver rigtig god mening at lade eksperter komme med deres bud på, hvordan vi i fællesskab kan udvikle ledelse i dette spændingsfelt," siger Lars Kunov.

Ledelseskommissionen er nedsat af innovationsminister Sophie Løhde og består af 9 medlemmer fordelt på eksperter og offentlige ledere med Allan Søgaard Larsen, fhv. koncernchef i Falck, som formand. Kommissionen skal afdække, vurdere styrker, udfordringer og rammevilkår og komme med konkrete anbefalinger til indsatser, der kan styrke ledelsen af den offentlige sektor, inden udgangen af 2017.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har årsmøde den 3. og 4. maj, hvor temaet netop er ledelse i uddannelsessektoren og omkring 500 ledere deltager i en række workshops om ledelse af uddannelsessektoren. Sophie Løhde indleder årsmødet i Aalborg.

"Lederne på erhvervsskolerne ser frem til at høre ministerens tanker om fremtidens offentlige ledelse med særligt fokus på ledelse i selvejende institutioner," tilføjer Lars Kunov.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K