Del
 | Nyhed

Mange må tage folkeskolen om

 

Omfanget svarer til 500 skoleklasser, som ikke har evnerne til at begynde på en ungdomsuddannelse og dermed må indhente det tabte på et af landets centre for voksenuddannelse. Det viser en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA), der samtidig sætter pris på den faglige oprydning: 180 millioner kroner årligt.  

National trussel

Danske Erhvervsskoler – Ledernes formand og direktør på EUC Vest, Peter Amstrup, kan godt undre sig over, hvor komplet forudsætningsløse nogle af de unge fra folkeskolen kan være:  

”Det kommer som en overraskelse for mange, hvor meget f.eks. en tømrer skal kunne af matematik. Vi og samfundet skal så til at bruge ressourcer en gang til på at lappe hullerne fra folkeskolen, og det er spild,” siger han.  

Han mener ligefrem det en ”national trussel”, at mange unge ender som ufaglærte, fordi de ikke magter basale skolekundskaber.  

”Der er en stadig stigende kløft mellem den kontekst folkeskolen underviser i, og så de krav arbejdsmarkedet i den virkelige verden stiller. Folkeskolen har det grund­læggende problem, at den stadig bygger på en filosofi fra 50’erne, hvor den uddannelse man tog var præget af, hvad forældrene lavede og deres syn på verden. Arbejdsmar­kedet i dag er så anderledes og så meget mere varieret, så hvad skolen og familien fortæller den unge, det harmonerer ikke,” siger han.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K