Del
 | Nyhed

Manglen på praktikpladser er alvorlig

 

”Det er absolut nødvendigt, at vi får løst den igangværende praktikpladskrise ellers risikerer vi at tabe flere tusinde unge på gulvet. Unge, som var i gang med en uddannelse, men på grund af konjunkturudsving og finanskrise ikke kunne få lov til at gøre deres uddannelse færdig. Det kan vi som samfund ikke være bekendt. Vi har i øvrigt heller ikke råd til det”, siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler.  

Forlydender om ubesatte praktikpladser rundt omkring i landet får ikke Danske Erhvervsskoler til at skrue forventningerne op til en snarlig løsning på praktikpladssituationen.  

”Alle er nødt til at udvise fleksibilitet og ansvarlighed hvis vi skal have løst praktikpladskrisen. Det betyder selvfølgelig, at nogle elever må være mere mobile hvis ønsket om en praktikplads skal gå i opfyldelse. Men manglen på praktikpladser er reel! Ca. 8000 unge mangler en praktikplads i øjeblikket, den problematik må nogle ubesatte lærepladser rundt omkring i landet ikke fjerne fokus fra ”, siger Lars Kunov.  


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K