Del
 | Pressemeddelelse

Meny Aalborg blev Årets Læreplads 2017

Kåringen fandt sted i København, hvor virksomheden fik overrakt diplom og Årets Læreplads-statuette.

Det var 7 gourmetslagter-elever, der i fællesskab havde indstillet deres læreplads. Eleverne tager deres skoleperioder på Tech College.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier har i sin begrundelse for valget af Meny lagt vægt på, ”at der helt tydeligt lægges meget stor vægt på, at lærlingene får en uddannelse på et højt fagligt niveau og at de også lærer discipliner, som ligger uden for pensum. De har en meget engageret chef, som tager sit uddannelsesansvar meget alvorligt og ved at have så mange elever også skaber et læringsmiljø eleverne imellem.”

Meny var repræsenteret ved slagtermester Thor Bak og lærlingene Martin Nielsen og Karoline Jeppesen, Meny, Desiré Breel, Dagrofa, og Ib Heinrich Christiansen, Tech College.

Download foto af vinderne her

Uddannelseschef Jens Chr. Pedersen og Rasmus Schwartz, der overrakte prisen. Det var maskinsnedkerlærling Rasmus Schwartz, som indstillede sin læreplads, Jyndbjerg Møbelsnedkeri i Bjerringbro, som blev Årets Læreplads i 2016. Jens Chr. Pedersen kommer fra Skive Tekniske Skole, hvor Rasmus gik på hovedforløb.

De to øvrige nominerede var Grundfos og Au2fix Østermarie
Au2fix Østermarie var indstillet af Aleksandra Andersen, som er i lære som personvognsmekaniker og tager sine skoleperioder på Campus Bornholm. 

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers priskomité har i sin begrundelse lagt særlig vægt på at ”en lille virksomhed påtager sig et uddannelsesansvar og helt tydeligt har fået det rette match mellem lærling og virksomhed. Samtidig ses det som vigtigt at synliggøre kvinder i traditionelle mandefag – at Aleksandra forhåbentlig kan tjene som rollemodel for andre kvinder, ligesom andre virksomheder kan se et eksempel på, at det kan fungere i praksis med rigtig god succes.”

Lærepladsen var repræsenteret ved Aleksandra Andersen og Christian Skjoldby, Au2fix, og Jeanet Hansen og Jeppe Pedersen fra Campus Bornholm.

Download foto af holdet fra Au2fix Østermarie.

Grundfos var indstillet af to elever Eli Bjørn Vinther og Jeppe Brønd, som er hhv. automatiktekniker og industritekniker, som begge går på skole på Mercantec.

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasiers priskomité lægger vægt på, at Grundfos er ”en alsidig læreplads, hvor de to lærlinge tydeligvis har oplevelsen af, at der ligger en klar plan for deres uddannelse, at de har indflydelse på deres arbejdsopgaver og bliver inddraget i beslutningerne og at der er fokus på, at de skal udvikle sig både fagligt og personligt.”

Download foto af holdet fra Grundfos.

Lærepladsen var repræsenteret af Per Larsen, Poul H. Pedersen og de to lærlinge Eli Bjørn Vinther og Jeppe Brønd, Grundfos, og fra Mercantec Kirsten Holmgaard og Mette Selchau. I alt 22 erhvervsskoler havde indstillet en kandidat, og de havde tilsammen modtaget 392 indstillinger fra elever og lærlinge, der ville prise deres læreplads.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K