Del
 | Pressemeddelelse

Millioner til indsats for uddannelse af ledige

Uddannelsesambassadører og øget indsats for fra ufaglært til faglært er blandt nye initiativer for at få opkvalificeret flere ledige. Det fremgår af ny politisk aftale, som VEU-udbyderne i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier hilser velkommen.

100 mio.kr. skal bruges til nye initiativer for at opkvalificere ledige. Det er resultatet af en aftale, som netop er indgået mellem forligspartierne bag beskæftigelsesreformen – Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance, Radikale og Konservative. Der er tale om uforbrugte midler fra puljen til uddannelsesløft, som nu bruges til at forbedre jobcentrenes hjælp til virksomhederne, give jobparate kontanthjælpsmodtagere en tidlig indsats, løfte indsatsen for ledige, der mangler basale læse-, skrive og regnefærdigheder og ansætte uddannelsesambassadører, der kan udbrede kendskabet til, at ufaglærte ledige kan uddanne sig til faglærte.

"Det er særdeles positivt, at man på Christiansborg har sat penge af til at skabe øget fokus af betydningen af opkvalificering af de ledige og virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft. Erhvervsskoler og AMU-centre er parate til at uddanne og efteruddanne de ufaglærte og faglærte ledige. Vi ser frem til at styrke samarbejdet med jobcentrene, når de er klar med mere konkrete planer for, hvilke uddannelser de ledige og virksomhederne efterspørger," siger Lars Kunov, direktør for Danske Erhvervsskoler og –Gymnasier.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K