Del
 | Nyhed

Nu må Antorini træde i karakter

Af Peter Amstrup, formand for Danske Erhvervsskoler-LederneHanne Pontoppidan, formand for UddannelsesforbundetSøren Hoppe, formand for Handelsskolernes Lærerforening, Søren Clausen, formand for Danske SOSU-skoler

Gorm Leschly, formand for Gymnasieskolernes LærerforeningAnbefalingerne fra erhvervsuddannelsesudvalget har som bekendt været ventet i måneder med flere udsættelser og aflysninger af møder undervejs. Til sidst blev vi helt i tvivl om, hvorvidt de nogensinde kom. Og det gjorde de så heller ikke! Det er en utrolig stor skuffelse, at medlemmerne af EUD-udvalget blot har kastet håndklædet i ringen og givet op efter måneders arbejde.

På samme tid har alle omkring erhvervsuddannelserne jo været enige om, at der var tale om en brændende platform og kun med en mærkbar reform, var det muligt at slukke branden. Hvorfor har udvalgsmedlemmerne ikke taget den opgave så alvorligt, at de i fællesskab har set nødvendigheden af at nå til enighed om en reform, som for alvor kan tiltrække og fastholde flere unge?

Fra starten af EUD-udvalgets arbejde undrede vi os over, hvorfor vi ikke fik plads i udvalget. Det er trods alt os, der hver dag har den direkte kontakt med de unge og voksne på erhvervsskolerne, så vi mente selv, at vi havde noget at bidrage med. Christine Antorini stod fast, men i stedet tilbød hun os at agere følgegruppe til udvalget og få en række møder med hende, hvor vi fik lejlighed til at præsentere vores ideer og forslag til, hvordan erhvervsuddannelserne kan reformeres.

Disse forslag håber vi naturligvis, at Antorini vil betragte som en hjælp og tage med, når hun sammen med sine kollegaer på Christiansborg trækker i arbejdstøjet til efteråret. Her skal ministeren komme med et udspil til ”en grundlæggende reform af erhvervsuddannelserne”, som statsministeren nævnte i sin afslutningstale i forrige uge.

Politikerne har nu ikke nogen anbefalinger fra udvalget at tage udgangspunkt i, så nu må de selv støbe kuglerne. Vi stiller os gerne til rådighed med gode ideer, arbejdskraft og erfaring fra den virkelighed, der har så hårdt brug for en reform. Ikke for vores, ikke for politikernes, men for de unges og for samfundets skyld. Andet kan vi ikke være bekendt.

 

 

 

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K