Del
 | Pressemeddelelse

Ny eud-aftale vil tiltrække og fastholde flere elever

Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier (DEG) er meget positive over for den robuste og brede aftale, der netop er indgået på erhvervsuddannelsesområdet. Den vidner om politisk modenhed.

DEG mener, aftalens initiativer vil bidrage til at tiltrække og fastholde flere elever til erhvervsuddannelserne; ligesom videreførelse af kvalitetspuljemidlerne på 168 millioner kroner i 2019 er en vigtig håndsrækning til erhvervsuddannelserne.

- Vi er rigtig glade for de meget klare signaler, aftalen sender til de unge og deres forældre om, at erhvervsuddannelserne og praksisfaglighed prioriteres og er vigtigt. Den nye aftale giver fx erhvervsskolerne mulighed for at udbyde valgfag til folkeskoleeleverne i 7.- 9. klasse. Det rigtig positivt, siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Aftalen stiller også krav til kommunalbestyrelserne, der fremadrettet forpligtiges til at udarbejde lokale måltal for søgningen til ungdomsuddannelserne.

- Det krav vil sikre, at også kommunerne har fokus på, hvorvidt de unge søger erhvervsuddannelserne, siger Lars Kunov.  

DEG hilser også mange andre elementer i aftalen varmt velkommen, fx initiativerne der omhandler 10. klasse, det nye grundforløb+ (GF+) for de lidt ældre unge samt de forbedrede muligheder for at læse videre.

- Udsigten til at en ekspertgruppe nu skal kigge nærmere på, hvordan 10. klasse kan blive en endnu stærkere leverandør af dygtige elever til erhvervsuddannelserne, forventer vi os meget af, men også GF+, der vil gøre det lettere for de lidt ældre unge at komme i gang, er et rigtig godt initiativ, som vi bakker op om, siger Lars Kunov, direktør i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Ønskes der yderligere information i forbindelse med denne pressemeddelelse, er man velkommen til at kontakte direktør Lars Kunov på tlf. 2072 0321.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K