Del
 | Pressemeddelelse

Ny formand for Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier – Lederne

Repræsentantskabsmødet i DEG-L har netop valgt ny formand – det blev direktør Ole Heinager, Next København, som afløser Peter Amstrup.

For første gang i DEG-L’s historie var der kampvalg om formandsposten. Udover Ole Heinager var det Michael Kaas-Andersen, ZBC, som stillede op som kandidat. Ole Heinager blev valgt med 31 stemmer mod 22 stemmer til Michael Kaas-Andersen. Begge kandidater kommer fra Sjælland og er direktører for DEG-L’s to største medlemsskoler – Next København har afdelinger i og omkring København og ZBC har afdelinger over det meste af Syd- og Midtsjælland.

Ole Heinager har været medlem af DEG-L’s bestyrelse og formand for DEG-L’s eud-udvalg siden 2014.

Vi skal uddanne til fremtiden og ikke til fortiden. Den vision, udvikling og forandring skal vi i DEG-L drive sammen. Vi befinder os i en brydningstid, hvor omstillingshastigheden i samfundet overstiger uddannelsernes tilpasningsevne. Derfor er det også tid til at gentænke ungdomsuddannelsernes indhold, opbygning og struktur. Vi må kigge på både geografi og demografi, og hvordan vi får sidestillet ungdomsuddannelserne og tager det bedste med fra det, vi ved virker i dag og samtidigt sikrer mulighederne for livslang læring. Vi skal række ud til andre skoler, politikere, organisationer samt øvrige interessenter, for det er en udfordring, som vi kun kan løfte sammen,” siger Ole Heinager i sin første kommentar som formand.

Ole Heinager er 48 år og uddannet cand.scient.pol. og startede som projektmedarbejder og underviser på en ungdomsskole på Vestegnen.

Efter endt uddannelse har han haft en række lederjob i styrelser og ministerier, indtil han i 2012 blev direktør for Københavns Tekniske Skole (KTS), som i 2016 fusionerede med CPH West, som blev til NEXT- Uddannelse København i 2016. Next udbyder merkantile og tekniske erhvervs- og voksen- og efteruddannelser, eux, 10. klasser samt alle fire gymnasieretninger.

Ole Heinager er gift og har fire børn mellem fem og 17 år.

Peter Amstrup, som er direktør for Rybners i Esbjerg, har været formand for DEG-L siden 2009 og dermed stort set i hele foreningens liv.

Yderligere info via undertegnede, som kan formidle kontakt til den nye formand.
Dorte Skovgaard Wihre, pressechef i DEG tlf 3052 4550.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K