Del
 | Pressemeddelelse

Opfindere og erhvervstalenter klar til DM-finale

Finalisterne til årets DM i Teknologi og Erhvervscase for elever fra htx og hhx er nu fundet og klar til den 28. september 2016, hvor finalen finder sted på Hotel Munkebjerg i Vejle.

Et alternativ til plastikemballage fremstillet af hamp, en tang, der let kan sætte kæden på cyklen igen, hvis den er hoppet af og en led-installation til togperroner, der viser, hvilke togvogne der helt fyldt op med passagerer.

Det er nogle af de ideer, htx holdene præsenterer ved DM i Teknologi og Erhvervscase. Imens fremlægger hhx’erne deres kreative forslag til, hvordan Hansens Flødeis kan øge markedsandele, kendskabsgrad og omsætning. DM i Teknologi og Erhvervscase udfordrer eleverne fra henholdsvis det tekniske gymnasium og handelsgymnasiet på deres evner inden for teknologiske opfindelser og erhvervstalent. Og mesterskabet er samtidigt et eksempel på, hvad det er, der gør disse to gymnasieretninger til noget særligt.

- Det er vigtigt at sætte fokus på, at der er flere spændende gymnasieretninger. DM i Teknologi og Erhvervscase viser hhx og htx’s særkende, som er en tæt tilknytning til erhvervslivet og virkeligheden, siger direktør Lars Kunov fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, der står bag DM i Teknologi og Erhvervscase.

Dommerpanelerne til mesterskabet består af repræsentanter fra det private erhvervsliv, udpeget af Dansk Erhverv, og undervisere på hhx og htx. De var imponerede over det høje faglige niveau ved de regionale konkurrencer.

- Elevernes høje faglige niveau tyder godt for fremtiden. Dem får virksomhederne virkelig glæde af, når de kommer ud i det virkelige liv, sagde Birte Dyrberg, fra advokatfirmaet Dyrberg og Brinkman A/S, der var dommer ved det regionale mesterskab på Handelsskolen i Aalborg.

I alt 5 hold hhx-elever og 5 hold htx-elever er udtaget til DM finalen, der finder sted den 28. september 2016 på Hotel Munkebjerg i Vejle. Finaleholdene er udtaget via skolemesterskaber og regionale mesterskaber. Udgangspunktet har været htx-elevernes terminsopgave i faget teknologi B med temaet ”On the move” og hhx’ernes erhvervscaseopgave, der sætter fokus på virksomheden Hansens Flødeis.

Se finaleholdene her.

Læs mere om DM i Teknologi og Erhvervscase på www.deg.dk

For yderligere information kontakt Ingrid Behrndt Andersen fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, tlf. 2020 7291.


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K