Del
 | Pressemeddelelse

Opfindere og erhvervstalenter klar til DM-finale

Finalisterne til årets DM i Teknologi og Erhvervscase for elever fra htx og hhx er nu fundet og klar til den 27. september 2017, hvor finalen finder sted på Børsen hos Dansk Erhverv i København.

En boks til offentlige pladser, hvor man kan låne aktivitetsredskaber, en gummiring der kan forhindre grydeskeen i at glide ned i gryden, et fladt elstik til stikkontakten... Iderigdommen var stor ved dagens regionale mesterskaber for htx-eleverne i DM i Teknologi og Erhvervscase.

Hhx-eleverne præsenterede særdeles innovative forslag til, hvordan SPORTMASTER kan øge markedsandele, kendskabsgrad og omsætning blandt andet via nytænkende kreative apps.

DM i Teknologi og Erhvervscase er et mesterskab, der udfordrer eleverne fra henholdsvis det tekniske gymnasium (htx) og handelsgymnasiet (hhx) på deres evner inden for teknologiske opfindelser og erhvervstalent. Og konkurrencen er samtidigt et eksempel på, hvad det er, der gør disse to gymnasieretninger til noget særligt.

- Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er flere spændende gymnasieretninger. DM i Teknologi og Erhvervscase viser hhx og htx’s særkende, hvilket er en tæt tilknytning til erhvervslivet og virkeligheden, siger direktør Lars Kunov fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, der står bag DM i Teknologi og Erhvervscase.

Dommerpanelerne til mesterskabet består af repræsentanter fra det private erhvervsliv, udpeget af Dansk Erhverv, og undervisere på hhx og htx. De var imponerede over det høje faglige niveau ved de regionale konkurrencer i år.

I alt 5 hold hhx-elever og 5 hold htx-elever er udtaget til DM finalen, der finder sted den 27. september 2017 på Børsen i København.

Finaleholdene er udtaget via skolemesterskaber og regionale mesterskaber.

Læs mere om DM i Teknologi og Erhvervscase 

For yderligere information kontakt Ingrid Behrndt Andersen, redaktør og projektleder, Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, tlf. 2020 7291.

 


  • Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier
  • Ny Vestergade 17, 2. sal
  • 1471 København K